{ Αυτοδιοίκηση }

Καλαμαριά Πρώτη Ξανά: Προτάσεις Στήριξης Τοπικής Αγοράς και Επιχειρήσεων της Καλαμαριάς την επόμενη μέρα

#ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στην Καλαμαριά.


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Καλαμαριά Πρώτη Ξανά: Προτάσεις Στήριξης Τοπικής Αγοράς και Επιχειρήσεων της Καλαμαριάς την επόμενη μέραΠροτάσεις της παράταξης “Καλαμαριά Πρώτη Ξανά” και του επικεφαλής της, Άρη Τεμεκενίδη, προς τον κ. Δήμαρχο Καλαμαριάς, το Προεδρείο και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, για την επόμενη μέρα μετά την πρωτοφανή κρίση του κορονοϊού:
 
Τον τελευταίο μήνα ζούμε, δυστυχώς, όλοι μία πρωτόγνωρη κρίση. Μία κρίση υγειονομική, κοινωνική αλλά και οικονομική, η οποία δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσει και ποιες θα είναι οι πραγματικές της συνέπειες. Είμαστε όμως όλοι υποχρεωμένοι να τις αντιμετωπίσουμε, με όποια μέσα διαθέτουμε και να σταθούμε όρθιοι. Σ? αυτήν την μεγάλη προσπάθεια ο Δήμος μας πρέπει να είναι μπροστά και με άμεσες ενέργειες να στηρίξει τόσο τους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις στην περιοχή.
 Στο πλαίσιο αυτό, η παράταξη μας ''Καλαμαριά Πρώτη Ξανά'' καταθέτει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο μια σειρά προτάσεων για άμεση υλοποίηση, προκειμένου να βοηθήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα την τοπική αγορά, καθώς και τους εκατοντάδες εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτές, να ανακάμψουν, όταν αποφασιστεί από τους ειδικούς και την Κυβέρνηση η άρση των περιοριστικών μέτρων. Πιο συγκεκριμένα:
 
Α) ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ
 
ΑΜΕΣΟΣ σχεδιασμός, χρηματοδότηση και υλοποίηση ειδικής καμπάνιας και οργανωμένης επικοινωνιακής προώθησης στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα, με στόχο την παρακίνηση των δημοτών μας ώστε να ενισχύσουν την τοπική αγορά αλλά και την προσέλκυση πελατών από τους όμορους δήμους και τις γύρω περιοχές.
ΑΜΕΣΗ Έκδοση Κάρτας Προνομίων (Loyalty cards) μέσω των οποίων οι τοπικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν κίνητρα και ανταποδοτικά οφέλη ΜΟΝΟ στους Δημότες Καλαμαριάς για να προτιμήσουν τις εμπορικές επιχειρήσεις και της επιχειρήσεις εστίασης καφέ και διασκέδασης του Δήμου μας.
ΑΜΕΣΗ Καθιέρωση υπό την αιγίδα του Δήμου ενεργειών προώθησης της τοπικής αγοράς όπως «λευκή νύχτα» , ειδικό ωράριο λειτουργίας κτλ. Στον κλάδο της εστίασης- καφέ μπαρ, ενέργειες όπως Θεματικές Ημέρες πχ Ημέρες Μακεδονικής Κουζίνας , Τρώμε κάθε Τρίτη έξω με 10? (στο πρότυπο  του Thessaloniki Food Festival) 
ΑΜΕΣΗ αξιοποίηση όλο τον χρόνο του Τρένου της Δημοτικής Επιχείρησης με νέες και περισσότερες διαδρομές, καθώς και με διαδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα και τουριστικής ξενάγησης, με σκοπό την προσέλκυση κοινού από τις γύρω περιοχές και την στήριξη των επιχειρήσεων ψυχαγωγίας της περιοχής.
Δημιουργία Τοπόσημων που θα γίνουν σημεία αναφοράς και αναγνωρισιμότητας. 
Ευκρινής και πολλαπλή σήμανση των τοπικών μνημείων και των σημείων αναφοράς όσο και των περιοχών του Δήμου.
Δημιουργία ιστότοπου που θα προωθεί τον προορισμό της Καλαμαριάς, τα τοπόσημα της , την τοπική αγορά και διασκέδαση. Ο ιστότοπος θα μπορεί παράλληλα να φιλοξενεί και τα πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμαριάς καθώς και τις εκδηλώσεις και ενέργειες των τοπικών Συλλόγων. Στην σελίδα αυτή θα υπάρχει ένας οδηγός επιχειρήσεων που θα μπορεί η κάθε συνεργαζόμενη επιχείρηση να προβάλλεται και να κάνει προωθητικές ενέργειες όπως πχ (https://www.thisisathens.org/, Thessaloniki Travel https://foodfestival.thessaloniki.gr/ ).
Δημιουργία τοπικού χάρτη (σε μορφή flyer) με τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας της Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης μας. Τα έξοδα της παραγωγής και της διανομής του εντύπου θα τα αναλάβει ο Δήμος Καλαμαριάς.
Ενεργοποίηση του σχεδίου της Θαλάσσιας Συγκοινωνίας σε συνεργασία με τα καραβάκια για την διασύνδεση με Περαία/Μηχανιώνα και το Κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Β) ΑΝΕΡΓΙΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Λειτουργία Γραφείου Απασχόλησης από το Δήμο ηλεκτρονικά καθώς και δια ζώσης για τη διασύνδεση ανέργων/εργαζομένων με τις τοπικές επιχειρήσεις και φορείς για την απορρόφηση σε θέσεις εργασίας εντός των ορίων του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής
Θεωρούμε ότι τον συντονισμό όλου του εγχειρήματος, πρέπει να αναλάβει η – ανενεργός μέχρι σήμερα – Επιτροπή Οικονομικών, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δημοτικού μας Συμβουλίου, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η συμμετοχή και η αρωγή όλων των παρατάξεων του Δ.Σ. Καλαμαριάς.
 
#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αλλά δεν μένουμε άπραγοι. Ο Δήμος οφείλει να ενεργοποιηθεί και να λάβει κάθε μέτρο στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, της τοπικής αγοράς, των επαγγελματιών και εργαζομένων, τόσο κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων, όσο και μετά τη λήξη τους, ώστε να σταθούν στα πόδια τους και να επανέλθουν το συντομότερο δυνατό.
#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ τώρα, #ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ μετά.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ