{ Υγεία }

INTERAMERICAN: Η ψηφιακή εποχή, ο e-patient και το Medi ON

 

Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

INTERAMERICAN: Η ψηφιακή εποχή, ο e-patient και το Medi ONΗ Medi ON παρέχεται δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους υγείας της INTERAMERICAN με ατομικό συμβόλαιο, οι οποίοι μπορούν να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή με τη χρήση κωδικού

Η εποχή που ζούμε θέλει την καθημερινότητά μας να ψηφιοποιείται όλο και περισσότερο. Άλλωστε, οι αριθμοί των ανθρώπων που εργάζονται, καταναλώνουν και δημιουργούν μέσα από το διαδίκτυο αυξάνονται εντυπωσιακά. Στο πλαίσιο αυτό ήταν αναμενόμενο να επηρεαστεί και η υγεία, η οποία περνά πλέον από ψηφιακές λεωφόρους. Είναι αδιαμφισβήτητο πως μια μεγάλη μερίδα του κόσμου αναζητά πληροφορίες για την υγεία του στο Internet και ψάχνει στον ψηφιακό κόσμο απαντήσεις για συμπτώματα που εμφανίζει, προτού αποφασίσει να επισκεφθεί τον γιατρό του.

Ενδεικτικό της πραγματικότητας αυτής είναι πως 7% των παγκόσμιων καθημερινών αναζητήσεων σχετίζονται με την υγεία, ποσοστό που ισοδυναμεί με 70.000 αναζητήσεις κάθε λεπτό, σύμφωνα με τη Google, ενώ ο μέσος χρήστης του διαδικτύου διεθνώς δαπανά περίπου έξι ώρες ημερησίως χρησιμοποιώντας συσκευές και υπηρεσίες που υποστηρίζονται από το Διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, το 65,9% των Ελλήνων το 2019 απευθύνθηκε στο διαδίκτυο για να αναζητήσει πληροφορίες υγείας. Μάλιστα, βάσει πρόσφατης έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανία, οι αναζητήσεις υγείας διπλασιάζονται μία εβδομάδα πριν την είσοδο του ασθενούς σε ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Σε αυτό το περιβάλλον και στην προσπάθεια να μπει μια τάξη στην χαοτική αναζήτηση πληροφοριών υγείας, που συχνά δεν είναι και έγκυρες, εμφανίστηκαν οι εφαρμογές ελέγχου συμπτωμάτων, ένα εργαλείο πολύ πιο εξελιγμένο από την απλή αναζήτηση στο Internet για όσους θέλουν να έχουν τον έλεγχο της υγείας τους στα χέρια τους ανά πάσα στιγμή. Οι εφαρμογές αυτές αξιολογούν τα συμπτώματα των ασθενών με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα, παραπέμποντας όμως τελικά τον ασθενή στον γιατρό, είτε μέσω επίσκεψης είτε μέσω επικοινωνίας με εκείνον.

Με παραμέτρους όπως το φύλο, η ηλικία, το ιστορικό αλλεργιών, το ιατρικό ιστορικό των ασθενειών ή η φαρμακευτική του αγωγή, αλλά και άλλες προσωποποιημένες πληροφορίες του ασθενή και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης οι εφαρμογές τον κατευθύνουν σε μια πρώτη εικόνα για τις πιθανές αιτίες των συμπτωμάτων που εμφάνισε.

Έτσι ο e-patient της σύγχρονης εποχής έχει στα χέρια του ένα χρήσιμο και αξιόπιστο εργαλείο.

Medi ON από την INTERAMERICAN

Η διαχείριση της υγείας έρχεται πλέον με ασφάλεια στα χέρια των ασθενών και στην Ελλάδα μέσω της εφαρμογής ελέγχου συμπτωμάτων Medi ON* της INTERAMERICAN, της μοναδικής ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα η οποία είναι πάροχος υπηρεσιών υγείας, αφού και η ίδια διαθέτει τα πολυϊατρεία Medifirst, την Αθηναϊκή Mediclinic και τις υποδομές Άμεσης Βοήθειας.

Το Medi ON είναι μια εφαρμογή που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη για τον έλεγχο των συμπτωμάτων και τη σωστή διαχείριση της υγείας του ασθενή κάθε στιγμή. Του δίνει τη δυνατότητα, όπου κι αν βρίσκεται, οποιαδήποτε ώρα χρειαστεί, να ελέγξει εύκολα και γρήγορα ένα σύμπτωμα που τον προβληματίζει, μέσω του κινητού ή του tablet του, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αξιοπιστία της πληροφορίας. Αφού λάβει από τον ασθενή τα απαιτούμενα στοιχεία, τα αξιολογεί αυτόματα και τον ενημερώνει για το ποιες είναι οι πιο πιθανές αιτίες των συμπτωμάτων του, σε ποια ιατρική ειδικότητα εμπίπτουν, πού πρέπει να απευθυνθεί (γιατρό ή νοσοκομείο), αλλά και πόσο σύντομα πρέπει να το πράξει. Η εφαρμογή μπορεί να αξιολογήσει οποιαδήποτε συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του COVID-19.

Η Medi ON παρέχεται δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους υγείας της INTERAMERICAN με ατομικό συμβόλαιο, οι οποίοι μπορούν να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή με τη χρήση κωδικού. Μάλιστα, τα στοιχεία που συμπληρώνει ο ασθενής είναι απόρρητα και η INTERAMERICAN δεν έχει πρόσβαση σε αυτά. Αποστέλλονται μόνο στον γιατρό του, στην περίπτωση που επιλέξει να μιλήσει μαζί του. Κάθε χρήστης με δικό του λογαριασμό στο Medi ON μπορεί να δημιουργήσει το δικό του ιατρικό ιστορικό, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο στον ίδιο, και εφόσον το επιλέξει, και στον γιατρό με τον οποίο θα έρθει σε επικοινωνία.

Η Medi ON όμως δεν είναι μια μεμονωμένη εφαρμογή, αλλά εντάσσεται από την INTERAMERICAN στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου συστήματος υγείας. Έτσι ο ασθενής που τη χρησιμοποιεί παραπέμπεται, εφόσον χρειαστεί, από την εφαρμογή στον γιατρό της Γραμμής Υγείας 1010, με τον οποίο μπορεί να μιλήσει και σε chat, αν τα συμπτώματά του κριθούν ως σοβαρά.

Υψηλή ακρίβεια και διεθνείς διακρίσεις

Η εφαρμογή έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από 3.000.000 χρήστες διεθνώς και έχει πραγματοποιήσει 4.000.000 αξιολογήσεις συμπτωμάτων, οι οποίες μέσω της μηχανικής μάθησης εξελίσσουν τον αλγόριθμο και βελτιώνουν διαρκώς την ακρίβεια της. Στην Ελλάδα διατίθεται σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά για πλατφόρμες Android και iOS.

Αυτό δε που την ξεχωρίζει είναι ότι παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ακρίβειας. Συγκεκριμένα, σε κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2017 στο Νοσοκομείο της Βαρκελώνης σε 1015 ασθενείς παρουσίασε 91,3% ακρίβεια στην αξιολόγηση των συμπτωμάτων, όταν συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα με τη διάγνωση των γιατρών. (Clinical trial with Hospital Clinic Barcelona Results Published at Emergencias - Volume 29 - Number 6 - December 2017). Παράλληλα, έχει κερδίσει πλήθος βραβείων και διαγωνισμών από καταξιωμένους θεσμούς, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ το 2018 βραβεύθηκε για την επιστημονική της ακρίβεια στο ετήσιο συνέδριο NODE. Health (Network of Digital Evidence in Health), στη Νέα Υόρκη.

Να σημειωθεί ότι η χρήση της εφαρμογής δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την σχέση του ασθενούς με την INTERAMERICAN, είτε με ασφαλιστήρια συμβόλαια που ο ασθενής ήδη διατηρεί με την εταιρεία είτε με ασφαλιστήρια συμβόλαια που πιθανόν αποκτήσει στο μέλλον.

*Το Medi ΟΝ είναι πιστοποιημένη εφαρμογή που πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών (CE Marked Class I Medical Device), είναι επίσης πιστοποιημένη από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Επίσης είναι συμβατή με το νόμο περί φορητότητας και λογοδοσίας για την ασφάλιση υγείας των ΗΠΑ (HIPAA) και με το νόμο διαχείρισης προσωπικών δεδομένων (GDPR).
 

Info
Διαβάστε εδώ περισσότερα για το App που δίνει απαντήσεις για την υγεία σας.

 


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ