{ Εκδηλώσεις }

«Η ζωή σε μια σταγόνα Θερμαϊκού» ή αλλιώς η οικολογική κατάσταση του κόλπου, στο μικροσκόπιο του ΑΠΘ!


Κατηγορίες: Διαλέξεις - Συζητήσεις - ομιλίες

«Η ζωή σε μια σταγόνα Θερμαϊκού» ή αλλιώς η οικολογική κατάσταση του κόλπου, στο μικροσκόπιο του ΑΠΘ!
Δωρεάν

Χώρος: Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης (Sailing Club of Thessaloniki)
Διεύθυνση: Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 12 (στάση Λαογραφικό Μουσείο), 54642
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης (Sailing Club of Thessaloniki)
Τιμή: 0.00

Πότε: 03/11/2019
Ώρα έναρξης: 10:00

Η οικολογική κατάσταση του Θερμαϊκού Κόλπου και τα αίτια που επιβαρύνουν τη λειτουργία του θα μας εξηγήσει η Ομάδα Πλαγκτού του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ

Πόση ζωή χωράει σε μια σταγόνα του Θερμαϊκού;
Πώς μοιάζουν οι μικροοργανισμοί;
Που οφείλεται η ερυθρά παλίρροια;
Ποια αίτια επιβαρύνουν τη λειτουργία του κόλπου; 
Αυτές και άλλες απορίες σχετικά με την οικολογική κατάσταση του Θερμαϊκού Κόλπου και τα αίτια που επιβαρύνουν τη λειτουργία του θα μας εξηγήσει η Ομάδα Πλαγκτού του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου σε εκδήλωση με τίτλο «Η ζωή σε μια σταγόνα Θερμαϊκού» που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
 
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να δουν τη μικροσκοπική ζωή που περιλαμβάνεται σε μία ελάχιστη ποσότητα νερού του Θερμαϊκού Κόλπου μέσα από το ανάστροφο ερευνητικό μικροσκόπιο του ΑΠΘ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει το πρωί με τη συμμετοχή των αθλητών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, ενώ στη 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση ανοιχτή για το κοινό της Νέας Παραλίας.
 
Η δράση θα ξεκινήσει με παρουσίαση της καθηγήτριας του Τμήματος Βιολογίας και μέλους του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Μαρίας Μουστάκα, ενώ επίσης οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους για τα θέματα που αφορούν το Θερμαϊκό. Κατά την παρατήρηση με το μικροσκόπιο, και καθώς βρισκόμαστε μεσούντος του φθινοπώρου, εκτιμάται ότι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και τους μικροοργανισμούς που προκαλούν το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας.
 
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, με την συνεργασία του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ) και του Δήμου Δέλτα.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ