{ }

Η παραδοσιακή σκορδαλιά γίνεται στο γουδί (συνταγή)


Κατηγορίες: Αυτό το ξέρατε;

Η παραδοσιακή σκορδαλιά γίνεται στο γουδί (συνταγή)Η σκορδαλιά είναι από τα πιο γνωστά αλλά και νόστιμα νηστίσιμα εδέσματα της Ελληνικής κουζίνας.

Η σκορδαλιά είναι από τα πιο γνωστά αλλά και νόστιμα νηστίσιμα εδέσματα της Ελληνικής κουζίνας. Παραδοσιακό συνοδευτικό για τον μπακαλιάρο μας, μπορειτε να την κάνετε  με ψωμί, με πατάτα, κολοκύθα, αγκινάρες ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό μπορεί να λιώσει στο γουδί. (Εναλλακτικά μπορει κάποιος να χρησιμοποιήσει και το μπλέντερ.)
 
Μουσκεύουμε 1 κιλό ψωμί χωρίς την κόρα περίπου για 20-30 λεπτά. Χτυπάμε στο γουδί 3-7 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως πως το τρώμε) με λίγο αλάτι και λίγο ξίδι Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο  και συνεχίζουμε το χτύπημα με το γουδοχέρι. Αφού στίψουμε καλά το ψωμί το προσθέτουμε σταδιακά στο γουδί ρίχνοντας λίγο  ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να λειώσουν όλα τα υλικά (μπορείτε να βάλετε και καρυδόψιχα)   και να αποκτήσει  μορφή κρέμας.  Δοκιμάζουμε στο τέλος και ανάλογα με τα γούστα μας μπορούμε να  προσθέτουμε αν θέλουμε λαλάτι, πιπέρι ή ξίδι.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ