{ Τελευταία νέα }

Η Ολλανδία δίνει και επίδομα χαρτιού τουαλέτας σε όσους δημόσιους υπάλληλους εργάζονται από το σπίτι


Κατηγορίες: Διεθνή

Η Ολλανδία δίνει και επίδομα χαρτιού τουαλέτας σε όσους δημόσιους υπάλληλους εργάζονται από το σπίτιΝέες συνήθειες με τηλεργασία και επίδομα καφέ και χαρτιού τουαλέτας έφερε η πανδημία του κορωνοϊού στην Ευρώπη και συγκεκριμενα στην Ολλανδία.

 
Σύμφωνα με μελέτη του Ολλανδικού ιδρύματος οικογενειακού προϋπολογισμού, NIBUD, που διενεργήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και είδε το φως της δημοσιότητας,  η εργασία από το σπίτι κοστίζει στους εργαζόμενους περίπου 2 ευρώ την ημέρα για λογαριασμούς, χαρτί υγείας και ζεστά ροφήματα. Έτσι, οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ολλανδίας θα λαμβάνουν επιπλέον 363 ευρώ τον χρόνο με βάση αυτή την έρευνα.
Το ίδρυμα υπολόγισε πόσο περισσότερο κοστίζει το να δουλεύει κάποιος από το σπίτι για οκτώ ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα και ο αριθμός στον οποίο κατέληξε ήταν 440 ευρώ ετησίως.
Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης, το ίδρυμα NIBUD υπολόγισε υψηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου, καθώς και το κόστος του χαρτιού τουαλέτας και του καφέ και του τσαγιού, εκτιμώντας ότι ο μέσος άνθρωπος πίνει έξι ζεστά ροφήματα την ημέρα στη δουλειά.
Δεν υπολογίστηκαν έξοδα που συχνά βαρύνουν τους εργοδότες, όπως εξοπλισμό υπολογιστών, τηλεφωνικά έξοδα και έξοδα ταξιδιού.
Το NIBUD απηύθυνε σύσταση στους εργαζομένους να “συζητήσουν με τους εργοδότες τους για το εάν και πώς μπορούν να λάβουν αποζημίωση για αυτά τα επιπλέον έξοδα” , σημειώνοντας ότι αυτές οι δαπάνες θα μπορούσαν να εκπέσουν της φορολόγησης των εταιρειών σύμφωνα με το φορολογικό σύστημα της χώρας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ολλανδικού μέσου RTL Nieuws η συνδικαλιστική ένωση των δημοσίων υπαλλήλων εξασφάλισε επιπλέον 363 ευρώ ετησίως για Ολλανδούς δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται από το σπίτι τους.
Το ποσοστό των Ολλανδών που εργάζονται από το σπίτι έχει σχεδόν διπλασιαστεί, αλλά εξακολουθεί να παραμένει περίπου ένα στα πέντε, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία CBS.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ