{ Τελευταία νέα }

Η Nestlé πουλά τη Haagen-Dazs έναντι 4 δισ. δολαρίων


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Η Nestlé πουλά τη Haagen-Dazs έναντι 4 δισ. δολαρίωνΗ Nestlé πουλά τη Haagen-Dazs έναντι 4 δισ. δολαρίων

Σε συμφωνία για την πώληση της μονάδας παγωτού της στις ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει και το brand Häagen-Dazs, κατέληξε η Nestlé.
Το ποσο της πώλησης φτάνει τα 4 δισ. δολάρια
 
Οπως αναφέρουν οι Financial Times, ο ελβετικός κολοσσός πρόκειται να παραδώσει τον έλεγχο στην Froneri, μια κοινοπραξία την οποία η Nestlé δημιούργησε το 2016 όταν συγχώνευσε τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες παγωτού με την R&R που ανήκει στην PAI. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ενισχύσει τη Froneri και να δημιουργήσει έναν ισχυρότερο αντίπαλο για την Unilever, στον κλάδο του παγωτού.
Μετά τη συμφωνία, η Froneri αναμένεται να ενισχύσει τις πωλήσεις της φτάνοντας περίπου στα 4,5 δισ. ετησίως, από 2,7 δισ. πέρυσι και 1 δισ. το 2013, όταν η PAI Partners είχε αγοράσει την εταιρεία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nestlé, Mark Schneider,  δήλωσε ότι, «η δημιουργία της Froneri ήταν μια τεράστια επιτυχία. Αυτή τη στιγμή κάνουμε την επιχείρηση παγκόσμιο στρατηγικό συνεργάτη μας στο παγωτό και είμαστε πεπεισμένοι ότι το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο της Froneri μπορεί να επεκταθεί και στην αμερικανική αγορά».
 
Με πληροφορίες από insider.gr

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ