{ Τελευταία νέα }

Η Κρήτη έχει μπει στο «μάτι» της κακοκαιρίας με χαλάζι. Το φαινόμενο «ψυχρή λίμνη»


Κατηγορίες: Ελλάδα

Η Κρήτη έχει μπει στο «μάτι» της κακοκαιρίας με χαλάζι. Το φαινόμενο «ψυχρή λίμνη»Χαλάζι έπεσε την Κρήτη.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, από σήμερα έως και την Πέμπτη, στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας και έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», θα ευνοήσουν την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Η «Ψυχρή Λίμνη» είναι μια εκτεταμένη περιοχή χαμηλών πιέσεων με χαμηλές θερμοκρασίες. Αν δεν αλλάξει σημαντικά η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, μπορεί να μείνει στάσιμη σε μια περιοχή για αρκετές ημέρες. Μετεωρολογικά το φαινόμενο θυμίζει μια στάσιμη λίμνη, εξού και η ονομασία του.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί) και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στην Κρήτη θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής – ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα – ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της «ψυχρής λίμνης» με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού.

 

Πληροφορίες meteo.gr

Φωτογραφία cretalive.gr


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ