{ Επιχειρηματικότητα }

Η ελληνική green cola που πίνουν (και) οι Αμερικάνοι – Τα 3 μεγάλα deals της εταιρείας στις ΗΠΑ


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Η ελληνική green cola που πίνουν (και) οι Αμερικάνοι – Τα 3 μεγάλα deals της εταιρείας στις ΗΠΑΗ Whole Foods, η καλύτερη – και μεγαλύτερη- αλυσίδα βιολογικών οργανικών προϊόντων στις ΗΠΑ την επέλεξε ως την μοναδική cola που πωλείται στα καταστήματα της.

Η συνεργασία με 3 μεγάλες αλυσίδες οι οποίες «γράφουν» τζίρους μερικών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για ένα ελληνικό προϊόν με πολλές προοπτικές, στην δύσκολη και απαιτητική, μα και πολλά υποσχόμενη ταυτόχρονα αγορά των ΗΠΑ.
 
Οι συμφωνίες της Green Cola με τις Whole Foods (της Amazon), H-E-B και Market Basket της DeMoulas Super Markets Inc. για την τοποθέτηση των καινοτόμων αναψυκτικών της στα ράφια των καταστημάτων τους έχουν, ήδη, προσφέρει μια άλλη δυναμική στην «μικρή ελληνική πολυεθνική».
 
Μια εταιρία η οποία, παρότι «γεννήθηκε» στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης (2012), κατάφερε να μπει «σφήνα» μεταξύ των ξένων πολυεθνικών του κλάδου στην ελληνική αγορά,  «χτίζει» ένα «παγκόσμιο brand», εισέρχεται σε στρατηγικές αγορές του εξωτερικού και «τρέχει» με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εν μέσω πανδημίας, σε μια πτωτική αγορά (+10%, με εκτιμώμενο κύκλο εργασιών +14,5 εκατ. ευρώ).
 
Η διεύρυνση της γκάμας της, με νέα non alcoholic προϊόντα της προσφέρει το δικαίωμα να διεκδικεί την αύξηση των μεριδίων της σε μια πιο …σύνθετη «πίτα», άνω των 800 εκατ. ευρώ, έναντι των 550–600 εκατ. ευρώ της κλασικής αγοράς αναψυκτικών στην Ελλάδα, ενώ, ταυτόχρονα αυξάνει τις εξαγωγές και διεθνείς πωλήσεις της σε πάνω από 30 χώρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ. 
Η αμερικανική αγορά θεωρείται, βέβαια, ένα πολύ μεγάλο επιχειρηματικό «στοίχημα» για την Green Cola. Αρκεί να αναλογισθεί κανείς ότι η Whole Foods, η καλύτερη – και μεγαλύτερη- αλυσίδα βιολογικών οργανικών προϊόντων στις ΗΠΑ την επέλεξε ως την μοναδική cola που πωλείται στα καταστήματα της. Αν το προϊόν σταδιακά «μπει» και στα 400 καταστήματα της αλυσίδας (από 60–65 σε πρώτη φάση) η Green Cola θα μπορεί να προσδοκά έναν τζίρο που εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί έως τα 50 εκατ. ευρώ μόνο στις ΗΠΑ.
Πίσω από το success story της Green Cola βρίσκεται ο πολύπειρος Περικλής Βενιέρης, πρώην στέλεχος της Coca-Cola HBC, που έκανε το 2011 την κίνηση- «ματ» με την εξαγορά του εργοστασίου της ΕΠΑΠ στην Ορεστιάδα και αυτή ήταν η αρχή.
Στην Ελλάδα, η Green Cola παράγει σήμερα τα προϊόντα της σε 2 εργοστάσια, το ιδιόκτητο της Ορεστιάδας και στην Αττική στις εγκαταστάσεις της OSCA, αλλά και σε 5 ακόμα χώρες του εξωτερικού, με CEO της τον Γιώργο Βενιέρη και «συνοδοιπόρο» και Πρόεδρο της εταιρίας τον Γιάννη Χήτο, ένα από τα «βαριά ονόματα» της εγχώριας βιομηχανίας!
 
Πηγή theobjective.gr/
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ