{ Τελευταία νέα }

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για τη Σερβία λόγω έξαρσης του κορωνοϊού

 

Κατηγορίες: Ελλάδα

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για τη Σερβία λόγω έξαρσης του κορωνοϊούΑπό αύριο, Δευτέρα, έως τις 15 Ιουλίου κλείνει τα σύνορά της η Ελλάδα για τους Σέρβους.

Την αναστολή από αύριο, Δευτέρα, έως τις 15 Ιουλίου της πρόσβασης των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα.
 
Ακολουθεί η δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη:
 
«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.
 
Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».
 
Αντίστοιχα, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, κάλεσε  τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.
 
 
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ