{ Πολιτική }

Η απάντηση των Προσφυγικών Σωματείων στις δηλώσεις Κουρουμπλή περί ''λαθραίων'' Μικρασιατών


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Η απάντηση των Προσφυγικών Σωματείων στις δηλώσεις Κουρουμπλή περί ''λαθραίων'' ΜικρασιατώνΆμεση ήταν η αντίδραση των Προσφυγικών Σωματείων στη δήλωση Κουρουμπλή περί λαθραίων Μικρασιατών.

H Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος χαρακτηρίζει απαράδεκτη, ανιστόρητη και προσβλητική τη δήλωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή περί λαθραίας εισόδου στην Ελλάδα, των αειμνήστων Ελλήνων και Ορθοδόξων Χριστιανών προγόνων μας.
Η ΟΠΣΕ δεν μπαίνει καν στη διαδικασία παράθεσης επιχειρημάτων και ιστορικών στοιχείων για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής και τον τρόπο που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του τεράστιου λάθους του για τη …σύγκριση που επιχείρησε, οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τα εκατομμύρια των απογόνων προσφύγων στην Ελλάδα.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι  «Και οι Μικρασιάτες μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «Είχαμε τα ίδια γεγονότα που ζούμε τώρα στις παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής», ενώ υπεραμύνθηκε της άποψής του, λέγοντας πως «τρεις μέρες πριν από την Καταστροφή βγήκε διάταγμα που έλεγε πως οι Ίωνες θα μπουν μόνο αν έχουν διαβατήριο».
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ