{ Τελευταία νέα }

H αναγνώριση προσώπου κερδίζει έδαφος στη Γαλλία. Προπομπός και για την Ελλάδα;


Κατηγορίες: Διεθνή

H αναγνώριση προσώπου κερδίζει έδαφος στη Γαλλία. Προπομπός και για την Ελλάδα;Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται ηδη στα αεροδρόμια του Παρισιού.

Αν και απαγορευμένη σε δημόσιους δρόμους στη Γαλλία, η αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο κερδίζει έδαφος αργά και σταθερά λόγω των κοινωνικών συνθηκών της εποχής μας.
Αρκετοί δήμοι της χώρας δοκιμάζουν συσκευές αναγνώρισης προσωπων, πριν από την πιθανή έγκριση χρήσης τους,  για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.
Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται ηδη στα αεροδρόμια του Παρισιού. 
Η νέα αγορά αναγνώρισης προσώπου εκτιμάται σε επτά δισεκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία.
Οι αγώνες του 2024, όπου διακυβεύεται η ασφάλεια, καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ανδρών το 2023, αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών.
"Ο γαλλικός βιομηχανικός τομέας όσον αφορά την ασφάλεια,  βρίσκεται στη διαδικασία τοποθέτησης, αναλύει ο Félix Treguer, κοινωνιολόγος και ιδρυτής της La Quadrature du net. Εταιρείες όπως η Atos, η Dassault Systèmes, η Capgemini, έρχονται σε επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών με προσφορές για τις δημόσιες αγορές αυτής της τεχνολογίας αναγνώρισης προσωπων πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. "
 
Ωστόσο, αρκετά πειράματα μεγάλης κλίμακας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή έχουν προγραμματιστεί, σε περιοχές όπως η Νίκαια, οι Κάννες και η Μασσαλία.
Σίγουρα το καίριο ζήτημα που δεν έχει λυθεί...είναι αυτό της συναίνεσης των ανθρώπων που καταγράφονται....
Σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο Olivier Tesquet, μέσω αυτών των διαφόρων πειραμάτων στους δήμους προετοιμάζεται το έδαφος για το τι θα ακολουθήσει στην καθημερινότητα των πολιτών. 
"Αυτοί οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε ασφαλείς εκθεσιακούς χώρους, τονίζει ο δημοσιογράφος. 
Στην περιοχή Valenciennes, η Huawei προσέφερε κάμερες CCTV στον δήμο. Στη Νίκαια και  στη Μασσαλία, η Cisco πλησίασε τους αρμόδιους για την εγκατάσταση συστημάτων αναγνώρισης προσώπου στην είσοδο των σχολείων. Οι πολιτες όμως είναι πολύ λίγο ενήμεροι για αυτά τα θέματα».
 
Με πληροφορίες από franceinter.fr
Φωτό The NY Times
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ