{ }

Γιορτάζει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ( 8 Νοεμβρίου)

Χρόνια πολλά σε όλες τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας


Κατηγορίες: Αυτό το ξέρατε;

 Γιορτάζει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ( 8 Νοεμβρίου)Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου, μαζί με τον προστάτης της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου, μαζί με τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Η καθιέρωση του Αρχαγγέλου ως προστάτη της Π.Α έγινε στις 11 Ιουνίου του 1954 και από τότε κάθε χρόνο εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις μονάδες, της Πολεμικής Αεροπορίας. 
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ
Η ορθόδοξη εκκλησία τιμούσε πάντοτε τους αγγέλους. Η δε τιμητική τους προσκύνηση διακηρύχθηκε επίσημα από τη Ζ΄ οικουμενική σύνοδο σε αντιδιαστολή προς τη λατρεία που αφορά μόνο το πρόσωπο του Θεού. Στον εβδομαδιαίο λειτουργικό κύκλο των ακολουθιών, η Δευτέρα αφιερώνεται στις αγγελικές δυνάμεις. Δύο παρακλητικοί κανόνες αφορούν το φύλακα άγγελο και τις επουράνιες Δυνάμεις. Ο ετήσιος λειτουργικός κύκλος σηματοδοτείται από έξι εορτές αφιερωμένες στον αγγελικό κόσμο, με κυρίαρχη εκείνη της 8ης Νοεμβρίου, κατά την οποία εορτάζεται η σύναξη των αγγέλων υπό τον αρχάγγελο Μιχαήλ ως αντίσταση κατά της αποστασίας του Εωσφόρου.
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ