{ Υγεία }

Για πρώτη φορά φάρμακο ανακαλύφθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη-Θα δοκιμαστεί κλινικά σε ανθρώπους


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Για πρώτη φορά φάρμακο ανακαλύφθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη-Θα δοκιμαστεί κλινικά σε ανθρώπουςΦάρμακο ανακαλύφθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη-Θα δοκιμαστεί κλινικά σε ό ανθρώπους

Ένα νέο φάρμακο που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, πρόκειται για πρώτη φορά στην ιστορία να δοκιμαστεί κλινικά σε ανθρώπους. Το φάρμακο που προορίζεται για την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD), σηματοδοτεί ένα ορόσημο για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική και στη φαρμακευτική.
 
Το φάρμακο αναπτύχθηκε από τη νεοσύστατη βρετανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Exscientia σε συνεργασία με την ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία Sumitomo Dainippon Pharma, σύμφωνα με το BBC και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Ενώ τυπικά ένα νέο φάρμακο χρειάζεται τέσσερα έως πέντε χρόνια για να αναπτυχθεί, στην περίπτωση της νέας ουσίας, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, η όλη διαδικασία επιταχύνθηκε σε μόνο ένα έτος.
Επίσης, ενώ κατά μέσο όρο η ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου με την παραδοσιακή μέθοδο κοστίζει περίπου 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια φαρμακευτική εταιρεία, με τη νέα 'έξυπνη' τεχνολογία όχι μόνο ο χρόνος αλλά και το κόστος μειώνεται δραστικά, πράγμα που μπορεί να έχει θετική επίπτωση και στις τιμές των μελλοντικών φαρμάκων στην αγορά.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ