{ Τελευταία νέα }

Γερμανία – Νέο «όχι» στα κορωνο-ομόλογα πριν το Eurogroup

Δεν είναι το μοναδικό εργαλείο που υπάρχει σημείωσε η καγκελάριος Μέρκελ


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Γερμανία – Νέο «όχι» στα κορωνο-ομόλογα πριν το EurogroupΝέο «όχι» στα κορωνο-ομόλογα πριν το Eurogroup

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι  η Γερμανία απορρίπτει το κορωνο-ομόλογο αν και κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε συμφώνησε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη.
Τάχθηκε δε,  υπέρ μιας ενιαίας ευρωπαϊκής «απάντησης» σημειώνοντας ότι η Γερμανία θα παίξει τον ρόλο της έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρχει αλληλεγγύη.
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τα κορωνο-ομόλογα δεν είναι το μοναδικό εργαλείο που υπάρχει για να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.
Η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου σημειώνει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα αργό δεξαμενόπλοιο. Η κρίση του κορωνοϊού δεν την κάνει ταχύπλοο. Ούτε στην επόμενη σύνοδο θα αποφασιστούν κορωνο-ομόλογα. Εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το τρίπτυχο πακέτο, το οποίο αποτελείται από τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, τις νέες προληπτικές πιστωτικές γραμμές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το επίδομα εργασίας μικρής διάρκειας, συνολικού ύψους άνω των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο βορράς δεν νοιάζεται για τον νότο»
 
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε πως «στο τραπέζι του Eurogroup βρίσκονται παρεμβάσεις ύψους 500 δισ.  ευρώ. Τόνισε ωστόσο ότι 
«απαιτούνται φιλόδοξες παρεμβάσεις».
«Οι πολίτες περιμένουν ένα πακέτο μέτρων, που δεν θα είναι κατώτερο των περιστάσεων ούτε θα δείχνει ατολμία και απροθυμία», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «τα μεγάλα οράματα προσεγγίζονται με γενναίες αποφάσεις και μεγάλες πράξεις».
«Απαιτούνται λύσεις κοινές, τολμηρές, απαλλαγμένες από όρους, περιορισμούς και αγκυλώσεις του παρελθόντος», ανέφερε τέλος ο κ. Σταϊκούρας.
 

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ