{ Τελευταία νέα }

Γαλλία: Σκίτσα του Charlie Hebdo προβλήθηκαν σε κτήρια στο Μονπελιέ και την Τουλούζη

Πάταξη της ισλαμικής τρομοκρατίας κηρύσσει ο Μακρόν


Κατηγορίες: Διεθνή

Γαλλία: Σκίτσα του Charlie Hebdo προβλήθηκαν σε κτήρια στο Μονπελιέ και την ΤουλούζηΜηδέν ανοχή στον ισλαμικό φανατισμό φαίνεται να διακηρύττει ο Μακρόν

To γεωγραφικό διαμέρισμα της Οξιτανίας της Γαλλίας, απέδωσε τιμές στη μνήμη του δολοφονημένου καθηγητή Samuel Paty,  και στο πλαίσιο αυτό πρόβαλε το βράδυ της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου, καρικατούρες που δημοσιεύθηκαν στο Charlie Hebdo, στις προσόψεις κτηρίων στην Τουλούζη και στο Μονπελιέ.
Παράλληλα,  αφιέρωμα  στον Samuel Paty προβλήθηκε στην αυλή της Σορβόννης, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Ισλαμικού φανατισμού,  πολλαπλασιάστηκαν, σε όλη τη Γαλλία, στη μνήμη του αδικοχαμένου καθηγητή. 
Οι καρικατούρες που δημοσιεύτηκαν στο Charlie Hebdo σατιρίζουν τα στερεότυπα των θρησκειών και προβλήθηκαν αυτήν την Τετάρτη το απόγευμα στις προσόψεις  ξενοδοχείων στην Τουλούζη και στο Μονπελιέ. Μερικές από αυτές τις καρικατούρες,  ήταν ίδιες με αυτές που έδειξε ο Samuel Paty στους μαθητές του και αποκεφαλίστηκε από φανατικό ισλαμιστή  στις 16 Οκτωβρίου.
«Εκατό περαστικοί» ήταν εκεί, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Midi Libre. Την εκδήλωση περιφρουρούσαν πολλοί αστυνομικοί και κάλυψαν πολλοί δημοσιογράφοι. 
Προβλήθηκε επίσης μια φωτογραφία του Samuel Paty, με τίτλο "Αλληλεγγύη με όλους τους δασκάλους στη Γαλλία".
Σημειώνεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος έχει εξουσιοδοτήσει τους δημάρχους και τους νομάρχες να πράξουν κατά το δοκούν όσον αφορά την προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και την πάταξη της ισλαμικής τρομοκρατίας δίνοντας τους το δικαίωμα,  να κλείνουν τις καντίνες όπου επιβάλλεται “θρησκευτικό” μενού ή τα μέρη, όπως οι πισίνες, όπου οι γυναίκες μπορούσαν να τα επισκεφθούν σε προβλεπόμενα μόνο ωράρια. Η ανοχή μηδέν φαίνεται πλέον εμπράκτως
σε κάθε γαλλική πόλη και σε κάθε έκφανση του δημόσιου βίου. Ο ίδιος έδωσε την άδεια ώστε κυβερνητικά κτήρια στη Γαλλία να φωτιστούν με τα ίδια σκίτσα του Charlie Hebdo που σατιρίζουν τον Μωάμεθ και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή στο πλαίσιο του πλάνου του  κατά της “ριζοσπαστικοποίησης” των νεαρών μουσουλμάνων και της πάταξης των αποσχιστικών τάσεων στην κοινωνία.

 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ