{ Τελευταία νέα }

Γαλλία: Πανεθνικό ''χαλαρό'' lockdown τουλάχιστον μέχρι 1/12. Ανοιχτά σχολεία και τηλεργασία όπου είναι εφικτή


Κατηγορίες: Διεθνή

Γαλλία: Πανεθνικό ''χαλαρό'' lockdown τουλάχιστον μέχρι 1/12. Ανοιχτά σχολεία και τηλεργασία όπου είναι εφικτήΔεν θα επιτρέπεται στους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους, με εξαίρεση την αγορά βασικών αγαθών, παροχή ιατρικής βοήθειας και σωματικής άσκησης για μία ώρα κάθε μέρα.

Επιστρέφει η αίτηση κατ' εξαίρεση μετακίνησης την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι Γάλλοι πολίτες προκειμένου να βγουν από το σπίτι.

Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, με την  εφαρμογή του δεύτερου lockdown. Ωστόσο, συνεχίζουν να λειτουργούν εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. 

Οι Γάλλοι θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη δουλειά στην περίπτωση που ο εργοδότης τους θεωρεί ότι είναι αδύνατο να εργαστούν από το σπίτι. 

Τα σχολεία όλων των πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν ανοιχτά, ενώ στα πανεπιστήμια της χώρας θα διενεργούνται μαθήματα εξ αποστάσεως. Οι μετακινήσεις πληθυσμού ανάμεσα σε διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα θα απαγορευτούν.Tα πάρκα στο Παρίσι θα μείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του νέου lockdown, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που είχε επιβληθεί καραντίνα στη Γαλλία κατά την οποία είχαν κλείσει.

Τα ταξίδια για πολίτες ΕΕ επιτρέπονται χωρίς περιορισμούς, ενώ τα σύνορα κλείνουν για τρίτες χώρες.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ