{ Τελευταία νέα }

Φωτιά πήραν τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την ύψωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο

Για «ελληνικές προκλήσεις» μιλάν οι Τούρκοι


Κατηγορίες: Διεθνή

Φωτιά πήραν τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την ύψωση της ελληνικής σημαίας στο ΚαστελόριζοΦωτιά πήραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετά την ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο νησί του Καστελόριζου

Φωτιά πήραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετά την ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο νησί του Καστελόριζου. Η ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας, εμβαδού 745 τ.μ και βάρους 200 κιλών, ενόχλησε τους Τούρκους που έκαναν  λόγο για «ελληνικές προκλήσεις».

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική Haberler ανέφερε τις δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης Κας - που βρίσκεται στα παράλια-, Μουτλού Ουλουτάς, ο οποίος χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ενέργεια ως «προκλητική», καθώς η γαλανόλευκη σημαία είναι ορατή στα τουρκικά παράλια. Η τουρκική εφημερίδα Sabah κινήθηκε στο ίδιο ύφος, χαρακτηρίζοντας κι αυτή με την σειρά της ως «πρόκληση» την ύψωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, καθώς η κίνηση αυτή από ελληνικής πλευράς, συμπίπτει με τους εορτασμούς της 97ης επετείου της Ημέρας της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Μάλιστα, σχολίασε πως το γεγονός αυτό έγινε με δόλο για να βλέπουν οι Τούρκοι την σημαία. 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ