{ Πολιτική }

Fast Track αποφάσεις στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη για τα δημοτικά τέλη

Γράφει ο Κώστας Καρπούζης


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Fast Track αποφάσεις στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη για τα δημοτικά τέληFast Track αποφάσεις στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη για τα δημοτικά τέλη

Την απόφαση να επιβάλλει νέο δημοτικό τέλος πήρε  η διοίκηση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη την Δευτέρα 09/12/2019 στο δημοτικό συμβούλιο. Η συγκεκριμένη απόφαση έγινε με fast track διαδικασίες, χωρίς καμιά διαβούλευση  με φορείς και δημότες αλλά ούτε καν με την σωστή διαδικασία, πρώτα στα τοπικά συμβούλια και μετά στο δημοτικό συμβούλιο.
Ποιος ο λόγος άλλωστε; Γιατί να ενημερωθεί ο κόσμος, οι φορείς και τα τοπικά συμβούλια; Αποφασίζουμε και διατάζουμε (70%), θα βάλουν τον κόσμο να πληρώσει για τις ασφαλτοστρώσεις των επόμενων εκλογών.  Έτσι προβαίνει σε καινούργια μέτρα και επιβάλλει νέο τέλος 0,45 λεπτά ανά τετραγωνικό. Δηλαδή αυτό σημαίνει για έναν δημότη που έχει σπίτι 100 τετραγωνικών να πληρώσει επιπλέον στον λογαριασμό του στην ΔΕΗ 45 ευρώ τον χρόνο.
Το μέτρο θα ισχύσει έως την  1/1/2024 και ο κόσμος θα πληρώσει  και θα συνεχίζει να πληρώνει.
Η διοίκηση μάλιστα εκτιμά ότι τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα της, από το νέο χαράτσι θα είναι περίπου 630.000 ευρώ από το Πανόραμα, 1.500.000 ευρώ από την Πυλαία (υπερδιπλάσιο το ποσό για την Πυλαία!!!!) και 400.000 ευρώ από τον Χορτιάτη.
Έγινε βλέπεις και μελέτη ούτως ώστε να γίνει καλύτερη είσπραξη. Ήθελα να ήξερα τον κόσμο που υποφέρει και έχει γονατίσει οικονομικά τον καταλαβαίνει η συγκεκριμένη διοίκηση; Τους ρώτησε αν θέλουν το νέο αυτό μέτρο; Γιατί έγινε με γρήγορες διαδικασίες; Εμείς σας παράταξη το καταψηφίσαμε και μάλιστα αγωνιζόμαστε από την πρώτη στιγμή για να καταργηθεί. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους δημότες και είμαστε σε διαδικασία συλλογής υπογραφών. Μόνο μαζί σας μπορούμε να τα καταφέρουμε.
 
Ο Καρπούζης Κωνσταντίνος είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημιουργική Αλλαγή και
Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ