{ Προσοχή!!! }

Εύοσμος: νέα εστία κορωνοϊού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Μητρόπολης Νεαπόλεως (update)


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Εύοσμος: νέα εστία κορωνοϊού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Μητρόπολης Νεαπόλεως (update)Σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον Εύοσμο βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό - Τα 15 κρούσματα αφορούν φιλοξενούμενους και 7 εργαζόμενους

Σύμφωνα με πληροφορίες 22 άτομα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στον Εύοσμο έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορωνοϊό.
update Πρόκειται για 15 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας και 7 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι 15 ηλικιωμένοι του γηροκομείου μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Παπανικολάου, Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου και οι 7 εργαζόμενoι βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό.
 Οι 12 από τους 15 ηλικιωμένους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», άλλοι 2 στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και ένας στο «Παπανικολάου». Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, με ήπια συμπτώματα.
 
Ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο γηροκομείο ανέρχεται σε 45 και 25 άτομα προσωπικό.
Οι φροντιστές θα διανυκτερεύουν από δω και πέρα σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο, για να αποφευχθεί  περαιτέρω μόλυνση.
Πριν το Δεκαπενταύγουστο μία ηλικιωμένη ανέβασε πυρετό και αμέσως κλήθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έκανε μοριακά τεστ σε όλους τους τρόφιμους και τους φροντιστές.

Σημειώνεται πως από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι που αποτέλεσε την πρώτη εστία διασποράς του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους στην πόλη έχουν καταλήξει συνολικά από κορωνοϊό έξι ένοικοι.
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ