{ Απόψεις }

Ερατώ Αλακιοζίδου


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Ερατώ ΑλακιοζίδουΗ καλλιτεχνική δραστηριότητα της πιανίστα Ερατώ Αλακιοζίδου περιλαμβάνει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ατομικά ρεσιτάλ και με σύνολα μουσικής δωματίου

Σε πρόσφατη κριτική του στο περιοδικό Gramophone, ο μουσικοκριτικός Ivan Moody κατέταξε την δισκογραφική παραγωγή από την Ερατώ Αλακιοζίδου, Light Over Darknes  σε έργα A. Schnittke & G. Kancheli  στα editor?s choice (Ιανουάριος 2018) εγκωμιάζοντας το σύνολο του έργου και την ερμηνεία ως εκρηκτική.
Διακεκριμένοι Έλληνες συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα τους προς τιμή της, τα οποία ή ίδια παρουσίασε σε πρώτες εκτελέσεις, ενώ παράλληλα το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα έργων κλασικής και σύγχρονης μουσικής.
 
Η καλλιτεχνική δραστηριότητα της καταξιωμένης πιανίστα Ερατώ Αλακιοζίδου περιλαμβάνει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο με ατομικά ρεσιτάλ όσο και με σύνολα μουσικής δωματίου, αποσπώντας πάντα εξαιρετικές κριτικές. Προσκαλείται τακτικά σε σημαντικά φεστιβάλ, Ακαδημίες και Πανεπιστήμια για συναυλίες, διαλέξεις ή master courses ενώ συχνά συμμετέχει και σε επιτροπές διαγωνισμών
 
Διατηρεί μια πολυπεπίδεδη δραστηριότητα σε διάφορους τομείς της σύγχρονης  δημιουργίας. Ασχολείται ενεργά με ερμηνείες σύγχρονων έργων, με την διερεύνηση θεματικών ενοτήτων ως προς το ρεπερτόριο, εκπαιδευτικά προγράμματα, έρευνα, παιδαγωγικά πρότζεκτ, εκδόσεις, αρθρογραφία, καλλιτεχνικές διοργανώσεις και παραγωγές ενώ το ενδιαφέρον της τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στο ρεπερτόριο μουσικής δωματίου  συνθετών της Ρώσικης Πρωτοπορίας αλλά και άλλων σημαντικών Ευρωπαϊκών σχολών και νέων συνθετών, ενώ παράλληλα ασχολείται ενεργά (από το 2000) με την ανάδειξη έργων Ελλήνων συνθετών του 20ου & 21ου αιώνα.
 
Διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Ωδείο Αθηνών. Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρίες Protasis Productions, ankh productions, Sub ways music και από το 2017 ηχογραφεί για την αμερικάνικη εταιρία Odradek records.
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα
https://www.eratoalakiozidou.com/

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ