{ Τελευταία νέα }

ΕΛ.ΤΑ: Έρχεται λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα του νομού Θεσσαλονίκης.

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι-αντιδρούν οι Δήμαρχοι σε Κορδελιό και Βασιλικά


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

ΕΛ.ΤΑ: Έρχεται λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα του νομού Θεσσαλονίκης.Για την απόλυτη διάλυση, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι Υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ

Οι κάτοικοι στα ανατολικά και τα δυτικά προάστια της Θεσσαλονίκης έχουν ξεσηκωθεί με την απόφαση των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο πολλών περιφερειακών υποκαταστημάτων τους. 
Μετά την κινητοποίηση του Δήμου Ελευθέριου Κορδελιού, ο οποίος κατέθεσε ψήφισμα εναντίον της απόφασης αυτής των Ελληνικών ταχυδρoμείων, να κλείσει δηλαδή το υποκατάστημα του Κορδελιού, στους δρόμους έχουν κατέβει και οι κάτοικοι των Βασιλικών, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Πρόσφατα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να μην μπει λουκέτο στο τοπικό υποκατάστημα. Ο δήμαρχος Θέρμης,  Θεόδωρος Παπαδόπουλος στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και επισημαίνει από την πλευρά του ότι ένα το ενδεχόμενο λουκέτο,  θα είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για τον κόσμο μιας και το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί επτά με οκτώ χωριά και πάνω από 10.000 πολίτες. ''Δεν μπορούν τα ΕΛ.ΤΑ να λένε αυθαίρετα να λένε ότι θα το κλείσουν'', τόνισε.
Οι υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ  από την πλευρά τους, ''δίνουν'' τη διοίκηση για την κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό και με ανακοίνωσή τους την καλούν να  ''αφουγκραστεί τις επιπτώσεις από τις “ναπολεόντιες” αποφάσεις της''.
Ακολουθεί  η ανακοίνωση
 
Μετά την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας για το επικείμενο κλείσιμο έντεκα  Ταχυδρομείων του νομού Θεσσαλονίκης λόγω απόλυσης των εκτάκτων εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες η Διοίκηση του ΕΛ.ΤΑ. απάντησε με την εξής αμίμητη απόφαση.
 
Απολύει τους έκτακτους εργαζόμενους των 540 ευρώ, σήμερα (17-01-20) χωρίς να δίνει λύση για το πώς θα λειτουργήσουν τα Ταχυδρομεία.
 
Δηλ. αποφασίζει τη Δευτέρα (20-01-20) να δουλέψουν τα Κατ/τα χωρίς να καλύπτονται τα κενά που ήδη υπάρχουν. Άρα εκ των πραγμάτων βάζει «λουκέτο» σε κάποια Κατ/τα και για κάποια άλλα αποφασίζει να υπολειτουργούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, των πελατών, των πολιτών αυτού του νομού.
 
Επίσης, αποφασίζουν την απόλυση των εκτάκτων στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης στις 31-01-2020. Πως νομίζουν ότι μπορεί να εκτελείται η διανομή και η διαλογή της αλληλογραφίας και των δεμάτων;
 
ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ χωρίς προγραμματισμό χωρίς σχέδιο, χωρίς καμιά πρόβλεψη. Απλά εμμονή σε αδιέξοδες και απραγματοποίητες λύσεις.
 
ΚΑΛΟΥΜΕ,
τη Διοίκηση του ΕΛ.ΤΑ. να αφουγκραστεί τις επιπτώσεις από τις «ναπολεόντιες» αποφάσεις της. Η εποχή του «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» έχει περάσει ευτυχώς ανεπιστρεπτί. Τα Κατ/α, η Διανομή και το Κ.Δ.Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό. Οποιεσδήποτε αποφάσεις χρειάζονται σχέδιο, μελέτη εφικτότητας και κυρίως χρονοπρογραμματισμό. Από «μαθητευόμενους μάγους» έχουμε χορτάσει.
ΚΑΛΟΥΜΕ,
τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. Οι εργαζόμενοι στα Σωματεία της Θεσσαλονίκης δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του Ταχυδρομείου.
ΚΑΛΟΥΜΕ,
 
την πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της ώστε να κρατηθεί όρθιο το Ταχυδρομείο των 192 χρόνων προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: OXI στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στη δυτική Θεσσαλονίκη

 
Χ.Α.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ