{ Τελευταία νέα }

ΕΛ.ΑΣ-Αθήνα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο αεροδρόμιο Βενιζέλος

Το κύκλωμα είχε στην κατοχή του πληθώρα παράνομων εγγράφων


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

ΕΛ.ΑΣ-Αθήνα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο αεροδρόμιο ΒενιζέλοςΕξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν εννιά αλλοδαπούς μέλη του κυκλώματος στον αερολιμένα του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
 
Συνελήφθησαν, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρεις (3) αλλοδαποί μέλη της σπείρας, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. Συνελήφθησαν επίσης στο Αεροδρόμιο, έξι (6) αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
 
Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας συναντήθηκαν στους χώρους του Αεροδρομίου με τους έξι (6) αλλοδαπούς και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκές χώρες. Τους συνόδευσαν μάλιστα από κοινού ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, αρχικά προέβησαν στον έλεγχό τους και κατόπιν τους συνέλαβαν.
 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
    -15- διαβατήρια διαφόρων χωρών
    -39- δελτία ταυτοτήτων διαφόρων χωρών
    -5- άδειες διαμονής
    -4- άδειες ικανότητας οδήγησης
    -2- δελτία αιτούντος ασύλου
    -1- ταυτότητα ομογενούς
    -1- visa
    -1- κάρτα κοινωνικής ασφάλισης
    -6- φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου
    -1- μαχαίρι
    -3- κινητά τηλέφωνα
    -1- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
    -2- φωτογραφικές μηχανές
    φορητές μονάδες αποθήκευσης και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
    χρηματικά ποσά -490- ευρώ, -94- δολαρίων και -790- κορωνών Σουηδίας 
 
Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις (3) συλληφθέντες, είναι μέλη κυκλώματος διακινητών αλλοδαπών, τους οποίους προμήθευαν με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων Χωρών, είτε πλαστά είτε γνήσια τρίτων ατόμων που προσομοίαζαν με τους διακινούμενους, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα.
 
Επίσης το κύκλωμα φρόντιζε για τη στέγαση των αλλοδαπών σε διαμερίσματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Επιπρόσθετα, μέλη της σπείρας συνόδευαν τους αλλοδαπούς έως τον προορισμό τους και σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο τους παρουσίαζαν ως συγγενείς ή φίλους.
 
Το κόστος που κατέβαλλαν οι υπό διακίνηση αλλοδαποί, για όλες τις ανωτέρω παρεχόμενες "υπηρεσίες", ανέρχονταν στις -4.000- ευρώ κατ' άτομο.
 
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ