{ Εκδηλώσεις }

Εκστρατεία χρηματοδότησης της ταινίας «Σημείο Μηδέν. Μια ταινία για την ανθρώπινη ελευθερία»

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Εκστρατεία χρηματοδότησης της ταινίας «Σημείο Μηδέν. Μια ταινία για την ανθρώπινη ελευθερία»Η online καμπάνια της ταινίας «Σημείο Μηδέν. Μια ταινία για την ανθρώπινη ελευθερία» έχει ως στόχο την συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού ώστε να καλυφθούν τα έξοδα

Διαδικτυακή εκστρατεία χρηματοδότησης της ταινίας «Σημείο Μηδέν. Μια ταινία για την ανθρώπινη ελευθερία».
Η ταινία αποτελεί το πρώτο κινηματογραφικό project της ομάδας Mprikia Kollame.
Η online καμπάνια της ταινίας στο Kickstarter έχει ως στόχο την συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού ώστε να καλυφθούν έξοδα μετακίνησης καθώς και έξοδα που αφορούν την προσωπική υγιεινή συνεργείου και ηθοποιών καθώς και τον καθαρισμό και την απολύμανση του χώρου γυρισμάτων.
Οnline καμπάνια χρηματοδότησης
https://www.kickstarter.com/projects/mprikia/the-movie-by-mprikia-kollame


Θεσσαλονίκη, 1944. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ιστορία και η προσπάθεια έξι ανθρώπων να επιβιώσουν από τον πιο σκληρό πόλεμο που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα. Ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, μια προσπάθεια απόδρασης και ανθρώπινα ερείπια. Πόσο εύκολο είναι να ξεπεράσει κανείς τα όρια του; Μέχρι που θα έφτανες για να παραμείνεις ελεύθερος;
Το Στρατόπεδο “Παύλος Μελάς” δημιουργήθηκε από τους Οθωμανούς ήδη από το 1881. Κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου πολέμου, χρησιμοποιήθηκε από τους συμμάχους ως σημείο στρατοπεύδεσης ιππικού και πυροβολικού. Στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, μετατράπηκε από τις Γερμανικές δυνάμεις Κατοχής σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για Έλληνες, Σέρβους, Αλβανούς και Εβραίους. Υπήρξε ένα από τα 26 στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα, εφάμιλλο με αυτό του Χαϊδαρίου και αποτέλεσε μια ανεξάντλητη δεξαμενή αίματος για τα Γερμανικά αντίποινα. Κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου υπήρξε τόπος φυλάκισης πολιτικών κρατουμένων και των συγγενών τους. Από το 2005 στέκει εγκαταλελειμμένο.

Η ταινία "Σημείο Μηδέν" αποτελεί το πρώτο κινηματογραφικό project της ομάδας Mprikia Kollame. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν την κόλαση του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η ταινία, υπήρξαν ορισμένες δυσκολίες και ρίσκα. Αρχικά, στην εποχή του Covid-19 έπρεπε να είμαστε διπλά προσεκτικοί σ' ένα σύμπλεγμα παραμελημένων κτιρίων. Επιπλέον, υπήρξε το στάδιο της έρευνας το οποίο ξεκίνησε 2 χρόνια πριν και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Η online καμπάνια της ταινίας στο Kickstarter έχει ως στόχο την συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού ώστε να καλυφθούν έξοδα μετακίνησης καθώς και έξοδα που αφορούν την προσωπική υγιεινή συνεργείου και ηθοποιών καθώς και τον καθαρισμό και την απολύμανση του χώρου γυρισμάτων.

Ησυχία.
Εγκλεισμός.
Αποκλεισμός.
Ελευθερία, το μόνο όνειρο.
Ελευθερία να είσαι αυτός που είσαι.
Χωρίς περιορισμούς.
Μια βόλτα στην θάλασσα, ξημέρωμα, ένα χαμόγελο ζεστό.
Αντ' αυτού ένα κρύο κελί, άδειες οι πλατείες, μερικοί αθώοι και τυφλή υποταγή. Χωρίς δικαιώματα- μόνο με υποχρεώσεις.
Να υπακούτε πιστά, να εργάζεστε τυφλά,
 να αναπνέετε αθόρυβα.
 Μέχρι πότε;

Συντελεστές:
Σενάριο- Σκηνοθεσία: Βίκη Φραγκούδη
Βοηθός Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Ανθοπούλου
Δραματολογική ανάλυση: Θοδωρής Κανάκης
Σχεδιασμός Οπτικής Επικοινωνίας: C/F Studio
Κινηματογράφηση: BeeF studio
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου
Οργάνωση Παραγωγής: OneWoman Production
Εκτέλεση Παραγωγής:Mprikia Kollame 2020

Παίζουν:
Μυρτώ: Μαρία Βαή
Χριστίνα: Μαρία Μαντζανά
Αξιωματικός: Έλλη Πράντζου
Θόδωρος: Στράτος Προμούσας
Καλλιόπη:Βιολέτα Σταματίου
Στον ρόλο του Κώστα: Κώστας Χαμπερόπουλος
Συμμετείχαν: Ειρήνη Αγγέλκου, Ελβίρα Θεμελή, Χρήστος Μιχάκης, Οδυσσέας Πιλάτος, Κασσιανή Τζιάτζη, Ευτυχία Ψωμά

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ