{ Εκπαίδευση }

Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη»

 

Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη»

Χώρος: Grand Hotel Palace
Διεύθυνση: Μοναστηρίου 305, 54628
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Grand Hotel Palace
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Chris Newlin, Γιώργος Νικολαΐδης, Κώστας Γιαννόπουλος
Πότε: 03/12/2019
Ώρα έναρξης: 9:30
Η είσοδος γίνεται μόνο με προσκλήσεις - δεν είναι ανοιχτή προς το ευρύ κοινό

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη», την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στο Grand Hotel Palace

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τίτλο «Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στο GRAND HOTEL PALACE 
 
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., Εισαγγελείς και Δικαστικούς Λειτουργούς και επαγγελματίες του πεδίου της προστασίας του παιδιού.
 
Ώρα προσέλευσης 9:30 πμ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν δηλώσεις προς τα Μ.Μ.Ε από τους ομιλητές αναφορικά με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις προκλήσεις διασφάλισης φιλικής προς τα παιδιά δικαιοσύνης στην Ελλάδα, παρουσία των αρμόδιων θεσμικών φορέων και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.
 
Ομιλητές θα είναι:
 
Ο κ. Chris Newlin Εκτελεστικός Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Συνηγορίας των Παιδιών στις Η.Π.Α.
Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, MD, PhD, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»  από το 2014 δημιούργησε το Κέντρο Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού», εντός του οποίου λειτουργεί το Κέντρο Συνηγορίας του Παιδιού.
 
Το Κέντρο Ημέρας παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης. Η συγκεκριμένη δομή, μοναδική στην Ελλάδα, τέθηκε στη διάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών προκειμένου να διασφαλίσει φιλική δικαιοσύνη για παιδιά που έχουν θυματοποιηθεί μέσω μιας και μοναδικής μαρτυρικής κατάθεσης.
 
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε Αθήνα, Ηράκλειο, Πάτρα στις 2, 4 και 6 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.
 
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου

 

11:00 -  Καλωσόρισμα Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
11:15 -  Χαιρετισμοί
11:20 -  Σύστημα Προστασίας του Παιδιού Στην Ελλάδα. Δεδομένα από την Επιτροπή Lanzarote Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, MD, PhD, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Διευθυντής ΔΨΥΞΠ ΙΥΠ, Πρόεδρος της
Επιτροπής Λανζαρότε του Συμβουλίου της Ευρώπης για την βία και εκμετάλλευση των παιδιών.
12:00 -  Το Σπίτι του Παιδιού στην Ελλάδα. Μύθοι και Πραγματικότητα Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
12:40 -  Διάλλειμα
12:50 -  The Child Advocacy Center (CAC) / Barnahus Model: Best Practices in the Multidisciplinary Response to Child Maltreatment Chris Newlin, MS LPC, Executive Director of the National Children?s Advocacy Center, Huntsville,Alabama, USA
14:30 -  Διάλλειμα
14:40 -  Συζήτηση
15:00 -  Κλείσιμο

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ