{ Εκδηλώσεις }

Εκδήλωση λόγου, μουσικής και χορού, με τίτλο «Όταν η ψυχή χορεύει»

με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Εκδήλωση λόγου, μουσικής και χορού, με τίτλο «Όταν η ψυχή χορεύει»
Δωρεάν

Χώρος: Τελλόγλειο
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Τελλόγλειο
Τιμή: από 0.00

Πότε: 05/12/2019
Ώρα έναρξης: 19:00

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, διοργανώνει εκδήλωση λόγου, μουσικής και χορού, με τίτλο «Όταν η ψυχή χορεύει».

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, διοργανώνει εκδήλωση λόγου, μουσικής και χορού, με τίτλο «Όταν η ψυχή χορεύει».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προσφώνηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαου Παπαϊωάννου. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον Καθηγητή Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Άγγελο Στεργίου, με θέμα «Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου «η αντιμετώπιση των αναπήρων εξελίσσεται από τον Καιάδα και τις ευγονικές παρεμβάσεις (επιλεκτική άμβλωση εμβρύων) στην ισότητα των ευκαιριών και τη συλλογική ευθύνη για την αντιμετώπιση της αναπηρίας. Το ζητούμενο είναι η ένταξη των αναπήρων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Το μέγεθος του προβλήματος σημαντικό, περίπου το 10% της κοινωνίας είναι άτομα με αναπηρίες». Η εισήγηση θα αναφερθεί στη Διεθνή Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες του 2006 (κυρωτικός ν. 4074/12) η οποία αποτελεί ορόσημο για καθιέρωση κοινωνικού μοντέλου, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων των αναπήρων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης.
Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα προλογίσουν ο Πρόεδρος Εταιρείας νόσου Alzheimer «Ο Άγιος Νικόλαος», Καρδιοχειρουργός Χρήστος Βουχάρας και η Νομικός και Καθηγήτρια Ικανότητας Χορού Ανυσία Κουκουθάκη.
Συμμετέχουν οι: Μαριάννα Γκιργκινούδη, Χορεύτρια, Μανώλης Κουτσουνάνος, Μουσικός-Συνθέτης, Γιώργος Γεράκης, Χορευτής και Αλέξανδρος Χάτσιος, Χορευτής-Μουσικός.

«Ο χορός είναι κίνηση, ρυθμός, φαντασία, θέατρο, άγγιγμα, άσκηση, δράση, αυθορμητισμός, αλληλεπίδραση. Ο αυτοσχεδιασμός στο χορό και την μουσική είναι  μέσο επικοινωνίας. Αυτοσχεδιάζοντας  χωρίς κανόνες, χωρίς να είναι κάτι σωστό ή λάθος, δημιουργούνται συναισθήματα ασφάλειας, εμπιστοσύνης, χαράς και αγάπης» αναφέρουν οι συντελεστές του καλλιτεχνικού μέρους της εκδήλωσης.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στις 7 μ.μ. – 9 μ.μ.
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

Αγίου Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ