{ Τελευταία νέα }

Εγκρίθηκε η μεταβίβαση έκτασης στην Περαία Θεσσαλονίκης για το ThessINTEC


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Εγκρίθηκε η μεταβίβαση έκτασης στην Περαία Θεσσαλονίκης για το ThessINTECΕγκρίθηκε η μεταβίβαση έκτασης στην Περαία Θεσσαλονίκης για το ThessINTEC

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής εγκρίθηκε η μεταβίβαση έκτασης στην Περαία Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να δημιουργηθεί η ζώνη καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη (ThessINTEC).
 
Ήδη έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους για εγκατάσταση στο τεχνολογικό πάρκο 70 επιχειρήσεις και 17 ερευνητικές ομάδες.
 
Η δημιουργία του «Thess INTEC», του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς προβλέπεται να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο δήμο Θερμαϊκού. H νομοθετική πράξη αφορά παραχώρηση 760 στρεμμάτων του Δημοσίου στην Περαία στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας προκειμένου να φιλοξενήσει την πρωτοβουλία «Thess INTEC».
 
Η δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου πρόκειται να αναβαθμίσει την συγκεκριμένη περιοχή και να συμβάλει στην ανάσχεση του Brain drain.
 
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής χαρακτήρισε το συγκεκριμένο project ως «άλλο Ελληνικό» από την άποψη ότι θα δημιουργηθούν 7.000 θέσεις εργασίας ενώ θα αναπλαστεί και η συγκεκριμένη ανενεργή σήμερα περιοχή.
 
Προβλέπεται, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, να υπάρχουν και ελεύθεροι χώροι, χώροι πρασίνου, θεματικό πάρκο, ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο κλπ.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ