{ Δικαστικά }

Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: Στην φυλακή Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης - Ποιοι πήραν αναστολή


Κατηγορίες: Ελλάδα

Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: Στην φυλακή Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης - Ποιοι πήραν αναστολήΑναστολή δόθηκε σε 12 από τους 51 κατηγορούμενους στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Στις φυλακές οδηγούνται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Αρτέμης Ματθαιοπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούση, Αντώνης Γρέγος, Νικος Μίχος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος. 
Αναστολή δόθηκε σε 12 από τους 51 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και οι εξής πρώην βουλευτές: Χρ. Αλεξόπουλος Στ. Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη για διερεύνηση «κυβερνητικών παρεμβάσεων» του 2013, για στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής.
Ως κρατούμενοι ειδικής κατηγορίας αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όσα μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικαστούν σε ποινή μη ανασταλτικού χαρακτήρα και οδηγηθούν στις φυλακές. Έτσι, υπάρχει σε εξέλιξη μια επιχείρηση τόσο της ΕΛ.ΑΣ όσο και των σωφρονιστικών καταστημάτων για το που θα οδηγηθεί ο καθένας αν και τις πρώτες 14 ημέρες υποχρεωτικά θα τεθούν σε καραντίνα Covid-19 πριν καταλήξουν στα ατομικά κελιά τους. Το τελικό πρόσταγμα για τις τοποθετήσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα το έχει ο εισαγγελέας εκτελέσεως ποινών. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, αλλά και όσοι από τους υπόλοιπους 57 καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή, θα μεταφερθούν σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στις φυλακές Δομοκού και Μαλανδρίνου. Και αυτό γιατί οι συγκεκριμένες διαθέτουν κελιά και όχι θαλάμους καθώς κάθε κρατούμενος της Χ.Α θα είναι μόνος στο κελί προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν συγκρούσεις με άλλους κρατουμένους.
Αναλυτικά οι ποινές:
 
Νίκος Μιχαλολιάκος
13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
 
Ιωάννης Λαγός
13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες
 
Ηλίας Κασιδιάρης
13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
 
Γιώργος Γερμενής
13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
 
Χρήστος Παππάς
13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες
 
Ηλίας Παναγιώταρος
13 έτη κάθειρξη
 
Αρτέμης Ματθαιόπουλος
10 έτη κάθειρξη
 
Περισσότερα σε λίγο

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ