{ Δικαστικά }

Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: Αναστολή για όλους εκτός Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας


Κατηγορίες: Ελλάδα

Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: Αναστολή για όλους εκτός Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέαςΠέρασαν επτά χρόνια και δεν προχώρησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις σημείωσε η Αδαμαντία Οικονόμου

«Πέρασαν επτά έτη και δεν προχώρησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις. Να επισημανθεί ότι διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία της και η εφημερίδα. Ανεξαρτήτως όσων προαναφέρθηκαν, η εκτέλεση των ποινών ισοδυναμεί με ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση θα έχουν εκτίσει την επιβληθείσα ποινή», είπε η εισαγγελέας.
Αναστολή με όρους στην εκτέλεση των ποινών για όλους τους καταδικασθέντες, εκτός του Γιώργου Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας.
Όπως είπε, ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν δικαιούται χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης, καθώς του έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση από πρόθεση.
Η Αδαμαντία Οικονόμου, τόνισε ότι οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής δεν κρίνονται ύποπτοι φυγής και ότι δεν προκύπτει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων, λόγοι για τους οποίους απορρίπτονται τα αιτήματα χορήγησης ανασταλτικής δύναμης της έφεσης. Με αυτό το σκεπτικό, πρότεινε αναστολή για όλους.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ