{ Τελευταία νέα }

Ebay vs Amazon: Μηνύσεις για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού κατέθεσε το Ebay

H εταιρεία Amazon βρίσκεται και στο νομικό μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Κατηγορίες: Διεθνή

Ebay vs Amazon: Μηνύσεις για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού κατέθεσε το EbayΜία πρώτη νομική νίκη πέτυχε η Amazon από τις μηνύσεις που κατέθεσε το Ebay εναντίον της εταιρείας το 2018 & 2019, για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Η Amazon βρίσκεται υπό νομική διερεύνηση και από την Ε.Ε.

Το eBay είχε καταθέσει μία μήνυση εναντίον του κολοσσού Amazon στο δικαστήριο της Σάντα Κλάρα το 2018 και άλλη μία μήνυση εναντίον μιας ομάδας διευθυντών της ίδιας εταιρείας σε δικαστήριο της Καλιφόρνια το 2019.

Οι μηνύσεις αφορούσαν πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και «λαθροθηρία» της Amazon σε πωλητές που είχαν ηλεκτρονικά καταστήματα στο eBay.  εισχωρώντας παράνομα στο εσωτερικό σύστημα μηνυμάτων της μηνύτριας εταιρείας. Μάλιστα το eBay αναφέρει πως αντιπρόσωποι πωλήσεων της Amazon δημιούργησαν ψεύτικους λογαριασμούς προκειμένου να πείσουν επιχειρηματίες που δούλευαν μέσω eBay να μεταφέρουν τα ηλεκτρονικά καταστήματά τους στην Amazon.
 
H Amazon κατάφερε να κερδίσει την νομική διαμάχη με το eBay για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, όπου η επιτροπή που εξέτασε τις καταθέσεις, αποφάσισε να απορρίψει τους ισχυρισμούς του eBay υπό την αιτιολογία της έλλειψης στοιχείων. Ωστόσο η απόφαση της επιτροπής θα πρέπει να επικυρωθεί και από τα δικαστήρια.
 
Να σημειωθεί ότι η Amazon βρίσκεται στο νομικό στόχαστρο τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πρακτικές των πωλήσεών της αλλά και για φοροδιαφυγή.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ