{ Εκδηλώσεις }

Δυναμική Εκκίνηση για την Ομάδα του 3ου Olympic Day Run GREECE!

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του αθλητικού και πολιτιστικού προγράμματος της διοργάνωσης


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Δυναμική Εκκίνηση για την Ομάδα του 3ου Olympic Day Run GREECE!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του αθλητικού και πολιτιστικού προγράμματος του 3ου Olympic Day Run Greece.

Δυναμική Εκκίνηση για την Ομάδα του 3ου Olympic Day Run GREECE = ΑΝΑΒΟΛΗ
Αξιολογώντας τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία COVID19, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης,θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, ανακοινώνεται η αναβολή του 3ου Olympic Day Run Greece...

Η διεξαγωγή του 3ου Olympic Day Run Greece θα μετατεθεί σε χρόνο που θα προσδιοριστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ενημερώνουμε όλους τους εγγεγραμμένους δρομείς, ότι θα επιστραφεί αυτόματα το ποσόν της εγγραφής τους.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του αθλητικού και πολιτιστικού προγράμματος του 3ου Olympic Day Run Greece.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Olympic Day Run GREECE, υποδέχθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο τις εθελοντικές και διασωστικές ομάδες της Ολυμπιακής μας πόλης, που θα στηρίξουν την οργάνωση και ασφαλή διεξαγωγή του μοναδικού επίσημου δρομικού γεγονότος της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, η θετική ανταπόκριση των εκπροσώπων πλήθους εθελοντικών ομάδων και το έντονο ενδιαφέρον για το πολιτιστικό και αθλητικό πρόγραμμα του 3ου “Olympic Day Run” GREECE, αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα προσφοράς των ενεργών πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Η Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Γενική Διευθύντρια του Olympic Day Run GREECE παρουσίασε το πολιτιστικό και αθλητικό πρόγραμμα του “Ολυμπιακού Μήνα”, ο οποίος πραγματοποιείται για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2020, την παγκόσμια γιορτή για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που στρέφει τα βλέμματα όλου του κόσμου στη χώρα μας.
Η Ολυμπιονίκης τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση και ο Αργυρός Παραολυμπιονίκης κολύμβησης Ανδρέας Κατσαρός, υπογράμμισαν τη σημασία του εορτασμού και εξέφρασαν την υποστήριξη σύσσωμης της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής οικογένειας στο εθνικής σημασίας run για την ανάδειξη της χώρας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη.
Τέλος, ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και Τεχνικός Υπεύθυνος του Olympic Day Run, Ματθαίος Καϊσίδης, ανέλυσε όλα τα χαρακτηριστικά της διαδρομής, τονίζοντας το θέμα της ασφάλειας που ευλαβικά τηρείται από την πρώτη στιγμή της διοργάνωσης.

Στην εκδήλωση έδωσαν το δυναμικό “παρών” οι εκπρόσωποι του Δήμου Θέρμης κα. Μελίνα Ραμπίδου και κα. Χρύσα Κληματσούδα, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού και Εθελοντισμού, και του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Κορδελιού-Ευόσμου κα. Παναγιώτα Μπαλάσκα, Προϊσταμένη του τμήματος διαχείρισης αθλητικών χώρων, καθώς και εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων Εθελοντές Ελλάδος, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, Έλληνες Διασώστες, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Elite Rescue Team, Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης, ΕΠΟΜΕΑ Θεσ/νίκης, ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά, Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Χαλκηδόνας, Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Προσκόπων, Προτέκτα, USAR, κ.ά. φορείς που στηρίζουν το μεγάλο γεγονός της πόλης.

Για πρώτη φορά φέτος, το Ολυμπιακό Μουσείο, εγκαινιάζει τον “Ολυμπιακό Μήνα”, έναν νέο θεσμό με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον ΣΕΓΑΣ, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού «OLYMPiA», σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, και με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Διακεκριμένων Αθλητών, Αθλητικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων από όλη την χώρα. Μια σειρά δράσεων αθλητικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα θα αποτελέσουν τις κορυφαίες διοργανώσεις για την διεθνή ανάδειξη της πόλης και της χώρας μας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη.

Το 3ο Olympic Day Run GREECE πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco,του Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης,του Δήμου Θέρμης,του Δήμου Καλαμαριάς,του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Δήμου Παύλου Μελά,  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και της ΔΕΘ-Helexpo.

Το δρομικό γεγονός υλοποιείται χάρη στην ενέργεια που χαρίζει, η PROTERGIA, Χρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και Χρυσός Χορηγός της Δράσης “Olympic Day Run”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ στην ιστοσελίδα http://olympicdayrun.gr/


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ