{ Παιδί }

Δωρεάν αφηγήσεις από την Action Art αφιερωμένες στην παγκόσμια ημέρα αφήγησης 20 Μαρτίου


Κατηγορίες: Παιδί

Δωρεάν αφηγήσεις από την Action Art αφιερωμένες στην παγκόσμια ημέρα αφήγησης 20 Μαρτίου
ΔωρεάνΗ Action Art, αφιερώνει τις αφηγήσεις του Μαρτίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης 20 Μαρτίου και στη συνέχεια στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου.

Η Action Art, αφιερώνει τις αφηγήσεις του Μαρτίου, στην Παγκόσμια Ημέρα  Αφήγησης 20 Μαρτίου και στη συνέχεια στην  Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου.
 
Πρόγραμμα
 
13 /3/2018 «…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, στις 9:30,στο Βαφοπούλειο  
Η Ροδάνθη Δημητρέση αφηγήτρια ,η Μαρία Γκόγκα, Ασημένια Ταμπάκη και άλλα μέλη της ομάδας του Εργαστηρίου Αφήγησης της Action Art θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», με λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο. Στόχος του προγράμματος η αλληλεπίδραση και επικοινωνία, την ώρα της αφήγησης, την ώρα που το παραμύθι ζωντανεύει στο χώρο της φαντασίας, του συναισθήματος, της τρυφερότητας, εκεί όπου κτίζεται η συντροφικότητα και πλάθονται σχέσεις δημιουργικές.
 
16/3/2018, «Παρέα με τα παραμύθια του Άντερσεν» , στις 9:30, στην Κεντρική Παιδική  Βιβλιοθήκη 
Η Ροδάνθη Δημητρέση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης & την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, θα φέρει μαζί της, παραμύθια που άκουσε και διάβασε, ήρωες που ξεπήδησαν από τα  βιβλία για να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια σας, οι σκανδαλιές τους, τα τραγούδια τους, οι περιπέτειές τους, τα ταξίδια τους. Για να δείτε ό,τι έτσι έγιναν τα πράγματα και όχι αλλιώς.
 
20/3/2018, «Πολύβουη, πολύχρωμη πόλη γεμάτη παραμύθια». Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Action Art/Εικαστική Δράση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου) και στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΝ 1870-1970», διοργανώνουν την Τρίτη 20 Μαρτίου (ώρα 18.30), αποκλειστικά για Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, πολυγλωσσική παράσταση αφήγησης με τίτλο«Πολύβουη, πολύχρωμη πόλη γεμάτη παραμύθια»  στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς.
 
Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση και φυσικοί αφηγητές θα αφηγηθούν παραμύθια στα ελληνικά, σεφαραδίτικα (Αλίκη Angel), τουρκικά (Ozan Serhat Aka), αρμένικα (Kristina Hakobyan) και φράγκικα (αφήγηση στα γαλλικά Emilie Lehr), σε γλώσσες που καθημερινά αντάμωναν και αναμειγνύονταν με τα εμπορεύματα, τις πραμάτειες, τις ζωές. Την αφήγηση θα συνοδεύσουν η Έλσα Μουρατίδου και ο Onur Senturk (ούτι, σάζι, κρουστά) με τραγούδια και μουσική της κάθε γλώσσας.
 
Η είσοδος είναι δωρεάν, απαραίτητη κράτηση.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Ναντίνα Κυριαζή στο τηλέφωνο 2310 385662, e-mail: [email protected]
 
21/3/2018 «Παρέα με τα παραμύθια του Άντερσεν», στις 19:00, στο Βαφοπούλειο 
Η Ροδάνθη Δημητρέση ,η Χρυσάνθη Βουδούρη, η Μαρία Γκόγκα και η Ασημένια Ταμπάκη, Μαρία Πάλλα μέλη της ομάδας του Εργαστηρίου Αφήγησης της Action Art με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης & την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, θα φέρουν μαζί τους , παραμύθια που άκουσαν και διάβασαν , για ήρωες, για ξωτικά , για δράκους, για μάγισσες και για νεραΐδες, για να γελάσουμε, να φοβηθούμε, να τραγουδήσουμε και να χαρούμε.
 
27/3/2018 Αφήγηση μύθων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για μαθητές σχολείων. Η αφήγηση γίνεται στο πλαίσιο των προσφερόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Αρχαιολογικό Μουσείο, προς τα σχολεία. 
 
27/3/2018 «Γιατί ο κόσμος έγινε έτσι κι όχι αλλιώς ;» 
Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος; Ποιος ήταν ο πιο σκανταλιάρης και περίεργος από τους θεούς; Πώς δημιουργήθηκαν τα νερά και τα δάση; Πώς δημιουργήθηκαν τ? αστέρια; Ποιο ελάττωμα του ανθρώπου παραλίγο να οδηγήσει στην καταστροφή του κόσμου; Το γιατί και το πώς μέσα από τους μύθους που πλάσαμε για να κατανοήσουμε τη δύναμη, την ομορφιά, τη μαγεία της ύπαρξης και της φύσης. Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση.
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ