{ Τελευταία νέα }

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιτήματα για να μείνουν εκτός φυλακής υπέβαλαν επιχειρησιακά στελέχη της ΧΑ

Εως ότου δικαστεί η έφεσή τους-Εισαγγελική πρόταση για το ποιοι θα πάνε φυλακή


Κατηγορίες: Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιτήματα για να μείνουν εκτός φυλακής υπέβαλαν επιχειρησιακά στελέχη της ΧΑΗ εισαγγελική πρόταση θα υποβληθεί μετά τα αιτήματα που υπέβαλαν καταδικασθέντες για αναστολή στην έκτιση της ποινής τους.

Μεταξύ των καταδικασθέντων βρίσκεται και η ηγετική πολιτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, πλην του Ιωάννου Λαγού, που έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε 13 χρόνια κάθειρξη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια.
Αιτήματα για να μείνουν εκτός φυλακής, έως ότου δικαστεί η έφεσή τους, υπέβαλαν επιχειρησιακά στελέχη της ΧΑ που μετείχαν, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, στις εγκληματικές της δραστηριότητες όπως η δολοφονία Φύσσα, η βίαιη επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες,η επίθεση σε συνδικαλιστές του  ΠΑΜΕ και άλλες.
Αιτήματα έχουν υποβάλει επίσης πολιτικά στελέχη, πρώην βουλευτές της ΧΑ που έχουν καταδικαστεί σε επτά η έξι χρόνια καθώς το δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε ελαφρυντικό και άλλοι με ποινές πέντε χρόνια με την αναγνώριση ελαφρυντικού.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς, δεν υπέβαλε σχετικό αίτημα, καθώς είναι αυτονόητο πως δεν επρόκειτο να του αναγνωριστεί λόγω της βαρύτατης ποινής στην οποία είναι καταδικασμένος.
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ