{ Υγεία }

Διευκρινίσεις Τσιόδρα για τη χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Διευκρινίσεις Τσιόδρα για τη χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρουςΔιευκρινίσεις Τσιόδρα για τη χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους

Ο ''εθνικός'' λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας; αναφέρθηκε στο θέμα της χρήσης ή μη μάσκας από τους πολίτες που δεν έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό.
Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή καθιερωμένη του ενημέρωση,  ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι η συμμετοχή των ασυμπτωματικών ασθενών στη πιθανή μετάδοση του ιού άλλαξε λίγο τα δεδομένα σε αυτό το ζήτημα.
Όπως ανέφερε, έρευνα του CDC έδειξε ότι η χρήση κάποιου είδους καλύμματος του προσώπου και της μύτης μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του ιού.
 
«Γίνεται αναφορά ακόμα και αυτοσχέδιες μάσκες με ύφασμα ή κασκόλ και πάλι μόνο σε δημόσιο χώρο όταν υπάρχει επφαή με άλλους ανθρώπους. Αυτό δεν γίνεται ξαφνικά γιατί έχει αλλάξει το μήνυμα των γιατρών αλλά για να μην δώσουμε περισσότερες ευκαιρείς στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ότι τον έχουν» είπε ο γιατρός.
Μεγάλη βαρύτητα έδωσε ο κ. Τσιόδρας όμως και στον τρόπο που κάποιος χρησιμοποιεί μια μάσκα. «Αν υποθέσουμε ότι είμαι καλά και εκτεθώ σε περιβάλλον που κάποιος έχει τον ιό. Πάνω από 40% των σωματιδίων θα έχουν παγιδευτεί στο ύφασμα που φοράω. Αν το βγάλω με απρόσεκτες κινήσεις μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος δικής μου μόλυνσης. Μπορεί η πρακτική της μάσκας να προστατεύει αυτόν που είναι υγιής από αυτόν που έχει τον ιό αλλά όχι συμπτώματα, αλλα΄μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα από την αντίθετη μεριά».
 
Στη χώρα μας, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η χρήση μάσκας θα φέρει μικρό όφελος, αλλά μπορεί να αυξηθεί αν αυξηθεί και η εξάπλωση του ιού.
«Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς ενδεχομένως να προτείνουμε στην Ευρώπη μια τέτοια λύση αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τους περιορισμούς» κατέληξε ο λοιμωξιολόγος. 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ