{ Τελευταία νέα }

Διάγγελμα Βασίλισσας Ελισάβετ Β: Θα νικήσουμε τον κορονοϊό

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Διάγγελμα Βασίλισσας Ελισάβετ Β: Θα νικήσουμε τον κορονοϊόΗ 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ μαγνητοσκόπησε διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

«Θα νικήσουμε» τον κορονοϊό, δήλωσε η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ σε ένα ιδιαίτερα σπάνιο τηλεοπτικό της διάγγελμα προς τους Βρετανούς μεσούσης της πανδημίας.

Αποτραβηγμένη στο κάστρο του Γουίνδσορ, η 93χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ μαγνητοσκόπησε διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.
Το μήνυμα μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής 5/4 στις 22,00 ώρα Ελλάδος  με  βασικό στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες και να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στην υγεία και την περίθαλψη.

«Θα νικήσουμε – και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς», δήλωσε η 93χρονη βασίλισσα στην ομιλία της την ώρα που η χώρα μετρά 5.000 νεκρούς από το νέο κορονοϊό.

Η Ελισάβετ Β' ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19, καθώς και τους Βρετανούς που μένουν στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, κατά τη διάρκεια του ιστορικού αυτού τηλεοπτικού διαγγέλματος.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή» στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) «και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν», υπογράμμισε η βασίλισσα, καθώς και «όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι», δήλωσε.

Κλείνοντας το διάγγελμά της είπε «Μαζί θα νικήσουμε τη νόσο και αν μείνουμε ενωμένοι θα το ξεπεράσουμε.Έχουμε ακόμα πολλά να υπομείνουμε αλλά οι καλύτερες μέρες θα επιστρέψουν. Θα είμαστε και πάλι με τους φίλους μας, θα συναντηθούμε με τις οικογένειές μας, θα συναντηθούμε και πάλι».

Είναι μόλις η πέμπτη φορά που η επί 68 χρόνια μονάρχης επιλέγει να απευθυνθεί στον βρετανικό λαό.
Στο παρελθόν το είχε κάνει για τον Πόλεμο του Κόλπου, την κηδεία της Νταϊάνα, την κηδεία της βασιλομήτορος και την 60η επέτειο από την ενθρόνισή της.

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ