{ Υγεία }

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Εκτακτη εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Δευτέρα και αυριο Τριτη 31/3

Σχολαστική απολύμανση στους χώρους αιμοδοσίας


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Εκτακτη εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Δευτέρα και αυριο Τριτη 31/3Εκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Νεάπολης Συκεών

Το μήνυμα ανθρωπιάς, που μεταδόθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού COVID-19, βρήκε τέτοια ανταπόκριση που οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν τηλεφωνικά τη συμμετοχή τους, ξεπερνούν τους 180, με αποτέλεσμα να εξετάζεται η συνέχιση της αιμοδοσίας ακόμη μια ημέρα, και συγκεκριμένα για την Πέμπτη 2 Απριλίου. Να σημειωθεί ότι στην αρχικά προγραμματισμένη ημέρα, Δευτέρα 30 Μαρτίου, προστέθηκε ήδη και η Τρίτη 31 Μαρτίου 2020.
Για την προγραμματισμένη αιμοδοσία έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των αιμοδοτών και όλων των εμπλεκόμενων στελεχών. Σήμερα, δε, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, στους χώρους στους οποίους θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία, έγινε σχολαστική απολύμανση από ειδικά συνεργεία. 
Σύμφωνα με τους κανόνες που όρισαν τα νοσοκομεία, η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στα σημεία αιμοδοσίας θα γίνεται ανά δύο ή τρία άτομα και ανά μισή ώρα, ενώ στους χώρους θα τηρείται η προβλεπόμενη απόσταση ανά αιμοδότη.
Η έκτακτη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «Θεαγένειο» και «Ιπποκράτειο», τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, σε τρία διαφορετικά σημεία του δήμου, και την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών. Συγκεκριμένα, τα συνεργεία της αιμοδοσίας θα περιμένουν τους εθελοντές από τις 8.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ.:
 
 ► ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
Στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (στρ. Στ. Σαράφη 1, Συκιές) στην αίθουσα εκδηλώσεων, δίπλα από το ΚΕΠ Συκεών,
Στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα), στον χώρο του ΚΑΠΗ, και  
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης (πλατεία Ειρήνης, Ρολόι).
 ► ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
Στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (στρ. Στ. Σαράφη 1, Συκιές) στην αίθουσα εκδηλώσεων, δίπλα από το ΚΕΠ Συκεών.
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ