{ Τελευταία νέα }

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση «Νηρηίς 2020» στην Κρήτη

Στην άσκηση συμμετείχαν το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία και συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ


Κατηγορίες: Ελλάδα

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από την  άσκηση «Νηρηίς 2020» στην ΚρήτηΟλοκληρώθηκε η άσκηση" Νηρήις 2020" στην οποία συμμετείχαν το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία και συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, η άσκηση «Νηρηίς 2020» που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή νότια της Κρήτης. Στη δραστηριότητα συμμετείχαν η Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και η συμμαχική ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ.
 
Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση έλαβε χώρα με τις οδηγίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και σχεδιάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ). Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν δύο φρεγάτες, δύο ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων και ένα υποβρύχιο από το Πολεμικό Ναυτικό, τέσσερα αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και δύο φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο από τη συμμαχική ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ.
 
Σκοπός της άσκησης, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε τεχνικά και τακτικά αντικείμενα με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας σε εθνικό και συμμαχικό πλαίσιο.
(φωτογραφία αρχείου)

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ