{ Εκπαίδευση }

3 λόγοι για να προτιμήσεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα online

 

Κατηγορίες: Εκπαίδευση

3 λόγοι για να προτιμήσεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα onlineΗ διαδικτυακή διδασκαλία έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας. Ας εμπιστευτούμε αυτούς που έχουν την εμπειρία και τον τρόπο ώστε να απολαύσουμε όλα τα μαθησιακά της πλεονεκτήματα!

Σύμφωνα με έρευνες η περίοδος της καραντίνας έφερε μία τεράστια αύξηση στον αριθμό ανθρώπων που ξεκίνησαν να μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα online.  Ενώ η αύξηση αυτή μπορεί να οφείλεται στο ότι αρκετός κόσμος βρέθηκε με πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια του και αποφάσισε επιτέλους να μάθει την Ξένη Γλώσσα που πάντα ήθελε, σύμφωνα με τους ειδικούς η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας online έχει τεράστια πλεονεκτήματα. 
 
Με αυτή την άποψη συμφωνεί και η μεγάλη ομάδα του Ξενόγλωσσου τμήματος του διαδικτυακού φροντιστηρίου ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΩ που ασχολείται και με την διαδικτυακή εκμάθηση ξένων γλωσσών εδώ και χρόνια και όχι ως απάντηση στην πρόσφατη εκπαιδευτική κρίση του Covid-19. Το ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΩ με έτος έναρξης λειτουργίας το 2012 προσφέρει μαθήματα σε Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ρώσικα σε ενήλικες και μικρούς μαθητές με την επιλογή ιδιαίτερων ή ομαδικών μαθημάτων. 
 
Τα ομαδικά μαθήματα Αγγλικών για παιδιά που ξεκινούν για φέτος στις αρχές Οκτωβρίου, μάλιστα είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη λίστα αναμονής για τα ολιγομελή τους τμήματα. Τα απολαυστικά ομαδικά μαθήματα που συνδυάζουν παιχνίδι με μάθηση, διασκέδαση με επικοινωνία και φυσικά τεχνολογία αποτελούνται από μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι υποψηφίους πτυχίων γλωσσομάθειας.  

Ποια όμως είναι τα πλεονεκτήματα του να μαθαίνεις μια γλώσσα online; 

Η τεχνολογία και τα πολυμέσα. Η τεχνολογία τώρα διευκολύνει περισσότερο από ποτέ την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας με εφαρμογές λεξιλογίου, πολυμέσα, βίντεο, εικόνες,  και διαδραστικά εργαλεία που κάνουν την εκμάθηση μιας γλώσσας πολύ πιο διασκεδαστική και άμεση και διορθώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα λάθη πριν αυτά γίνουν κακές γλωσσικές συνήθειες. 
 
Νέες μέθοδοι διδασκαλίας. Το online πηγαίνει ή θα έπρεπε να πηγαίνει χέρι-χέρι με την καινοτομία που έχει ως σκοπό να διατηρήσει το κλασσικό που παραδοσιακά λειτουργεί αλλά και να απομακρυνθεί από κακές τεχνικές προηγούμενων δεκαετιών και νοοτροπιών. Έτσι οι νέες μέθοδοι που αποφεύγουν εξαντλητικές συνήθειες με μέτρια αποτελέσματα και εστιάζουν στις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του μαθητή ενδείκνυνται κατά την online διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας και κάνουν το μάθημα σαφέστατα πιο επικοινωνιακό αλλά και διασκεδαστικό για το μαθητή που βρίσκεται επιτέλους στο επίκεντρο. 
 
Οικονομία χρόνου. Η διαδικτυακή ενασχόληση με μία ξένη γλώσσα ως είναι γνωστόν «γλιτώνει» πολύτιμο χρόνο. Έχει παρατηρηθεί πως οι ενήλικοι μαθητές που παραδοσιακά παραδίδουν τα όπλα πολύ πιο εύκολα, παραμένουν για μεγαλύτερα διαστήματα αφοσιωμένοι στην εκμάθηση μιας γλώσσας όταν αυτή γίνεται online καθώς το μόνο που απαιτείται είναι να συνδεθούν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους. Και τα παιδιά όμως κατά πλειοψηφία αναφέρουν πως απολαμβάνουν την ευκολία του να κάνεις μάθημα χωρίς το άγχος των μετακινήσεων. 
 
Όπως φαίνεται η διαδικτυακή διδασκαλία έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας. Ας εμπιστευτούμε αυτούς που έχουν την εμπειρία και τον τρόπο ώστε να απολαύσουμε όλα τα μαθησιακά της πλεονεκτήματα! Δοκιμάστε το δωρεάν εδώ
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ