{ }

Δεν αμφισβήτησα ποτέ τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δηλώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης


Κατηγορίες: Δημοτικές Εκλογές 2019 Θεσσαλονίκη | Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Δεν αμφισβήτησα ποτέ τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δηλώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης ΚαιρίδηςΤο πλήρες κείμενο της διευκρινιστικής δήλωσης του Δημήτρη Καιρίδη

"Είναι απολύτως έξω από εμένα κάθε απόπειρα αμφισβήτησης των τραγικών γεγονότων της εξόντωσης και της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου", τονίζει σε δήλωσή του ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, για το σάλο που ξέσπασε μετά την τοποθέτησή του πως η Γενοκτονία των Ποντίων είναι μύθος. Με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων με την οποία ζητούσε την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ..
 
Όπως διευκρινίζει στη δήλωσή του ο κ. Καιρίδης αναφερόμενος στην επίμαχη δήλωσή του, "αυτό που έθεσα, στην πανεπιστημιακή μου διάλεξη, ήταν το ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης και εκμετάλλευσης αυτών των τραγικών γεγονότων. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί αμφισβήτηση της ιστορικής πραγματικότητας της Ποντιακής γενοκτονίας".
 
Το πλήρες κείμενο της διευκρινιστικής δήλωσης του Δημήτρη Καιρίδη έχει ως εξής:
 
"Είναι απολύτως έξω από εμένα κάθε απόπειρα αμφισβήτησης των τραγικών γεγονότων της εξόντωσης και της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αυτό δε, σε ότι με αφορά, ισχύει ακόμα παραπάνω εξαιτίας της Ποντιακής μου καταγωγής και της οικογενειακής μνήμης των διωγμών και της προσφυγιάς, με την οποία μεγάλωσα. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό μνήμης προς τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα συμπατριωτών μας Ποντίων και μοιράζομαι βιωματικά και οικογενειακά τα τραγικά γεγονότα.
 
Αυτό που έθεσα, στην πανεπιστημιακή μου διάλεξη, ήταν το ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης και εκμετάλλευσης αυτών των τραγικών γεγονότων. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί αμφισβήτηση της ιστορικής πραγματικότητας της Ποντιακής γενοκτονίας. Πιστεύω σταθερά ότι τα ιστορικά γεγονότα όταν κρίνονται υπό το πρίσμα πολιτικών σκοπιμοτήτων όχι μόνο διαστρεβλώνονται αλλά και αδικούνται.
 
Ειδικά στη σημερινή εποχή είναι κρίσιμο να διαφυλάξουμε το εθνικό αίσθημα από την παγίδα των fake news και της εύκολης λάσπης, όταν μάλιστα αυτά συνδέονται καθαρά με την πολιτική διαχείριση αντιπαραθέσεων και αναμετρήσεων. Σε κάθε περίπτωση, η πατριωτική μου ευαισθησία είναι δημοσίως καταγεγραμμένη και δεν μπορεί να βάλλεται στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων.
 
Για του λόγου το αληθές και την πληρέστερη πληροφόρησή σας, σας επισυνάπτω ένα σύντομο απόσπασμα από την εκπομπή μου «Ω, τι κόσμος μπαμπά!» στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 της 8ης Μαρτίου 2019, όταν σε ανύποπτο χρόνο, αναφερθήκαμε διεξοδικά στη γενοκτονία των Ποντίων και προανήγγειλα ένα μεγάλο αφιέρωμα γι? αυτήν τον προσεχή Μάιο".
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ