{ Μουσική }

Contemporary Dilemma: μια συλλογή Ελλήνων μουσικών της πειραματικής σκηνής

 

Κατηγορίες: Μουσικά νέα

Contemporary Dilemma: μια συλλογή Ελλήνων μουσικών της πειραματικής σκηνήςΣυλλογή Contemporary Dilemma με αποκλειστικές ηχογραφήσεις 22 σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών της πειραματικής μουσικής σκηνής.

Συλλογή Το Σύγχρονο Δίλημμα (Contemporary Dilemma) με αποκλειστικές ηχογραφήσεις 22 σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών της πειραματικής μουσικής σκηνής από την 1tracktape.

Αποχαιρετήσαμε με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο το 2020 και υποδεχτήκαμε με δημιουργική ελπίδα το 2021. Η κυκλοφορία από την 1tracktape της ψηφιακής συλλογής “contemporary dilemma” (Greek composers of the twentieth first century) αποτελείται από 22 καινούργιες συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών.
Το ηχητικό στίγμα τους αγγίζει τα όρια της avant garde, ηλεκτροακουστικής, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού κι εξελίσσεται παραπέρα. Ένα ουσιαστικό ηχητικό ημερολόγιο από αποκλειστικές συνθέσεις για αυτή την κυκλοφορία της 1tracktape.

Συμμετέχουν κατά σειρά εμφάνισης οι παρακάτω μουσικοί και σύνολα: 6daEXIt Improvisation Ensemble, Dimitris Kamarotos, Agamemnon Moustakas, Anna Stereopoulou, Able Noise, Lefteris Papadimitriou, Dimos Vryzas, Stelios Mihas, Γιάννης Αράπης, The Zyklons, Byron Katritsis, Vassilis Roupas, I broke the vase, Trouble Sleep, Σπαταλώ χρόνο, Pol Potter, Alexandros Drymonitis, Poly-temporal Prosthetics, Consciousness Federation, Sylvia Crystal και Millions of Dead Tourists. Τη συλλογή επιμελήθηκε και συντόνισε ο Δημήτρης Τσιρώνης.

Στις 2 σχεδόν ώρες του μουσικού υλικού που μπορείτε να ακούσετε και να αποκτήσετε χωρίς αντίτιμο από τη σελίδα της 1tracktape στο bandcamp, καταγράφεται το σήμερα της Ελληνικής πειραματικής σκηνής. Το Σύγχρονο Δίλημμα (Contemporary Dilemma) αποδεικνύει ότι το διάστημα του εγκλεισμού και της απομόνωσης των ανθρώπων, αλλά και της απώλειας κάθε συναυλιακής δραστηριότητας των μουσικών, γέννησε έμπνευση και καινοτομική διάθεση, έξω από κακώς κείμενα και με έντονη καλλιτεχνική ανησυχία.

Ενάντια στην ταχύτητα της εποχής, απολαύστε τα μουσικά έργα αυτών των Ελλήνων πειραματιστών. Δώστε τους το χρόνο που τους αξίζει κι αναγνωρίστε με προσοχή τα κομμάτια του εαυτού τους που ο κάθε ένας και τα συμμετέχοντα μουσικά σύνολα κατέθεσαν στην συλλογή “contemporary dilemma” της 1tracktape, που κυκλοφόρησε την τελευταία πανσέληνο του 2020, στις 30 Δεκεμβρίου.

https://1tracktape.bandcamp.com/album/blue-series-dec-30-contemporary-dilemma

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ