{ Τελευταία νέα }

Brexit: Τετάρτη ή Πέμπτη οι αποφάσεις της Ε.Ε αν δεν επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με το Ην.Βασίλειο

H μεταβατική περίοδος λήγει στις 31 Δεκεμβρίου


Κατηγορίες: Διεθνή

Brexit: Τετάρτη ή Πέμπτη οι αποφάσεις της Ε.Ε αν δεν επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με το Ην.ΒασίλειοΌπως ανέφερε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος διπλωμάτης, η Ε.Ε. θα ανακοινώσει την Τετάρτη ή την Πέμπτη τις αποφάσεις της, εάν μέχρι τότε δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσει την Τετάρτη ή την Πέμπτη τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που θα λάβει, εφόσον μέχρι τότε δεν καταφέρει να καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Ευρωπαίος διπλωμάτης.
 
Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, η επικαιροποίηση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης της ΕΕ θα είναι αναγκαία επειδή «θα απομένουν περίπου τρεις εβδομάδες μέχρι τη λήξη της μεταβατικής περιόδου» του Brexit. Η μεταβατική περίοδος λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
 
«Οι εταιρίες και οι θεσμοί, όπως οι τελωνειακοί υπάλληλοι σε όλη την ΕΕ, θα πρέπει να γνωρίζουν με σαφήνεια τι δασμούς να επιβάλουν αλλά και τα άλλα μέτρα, αν δεν υπάρξει συμφωνία. Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα έχουμε φτάσει στο σημείο που θα πρέπει να ανακοινωθούν αυτά τα μέτρα», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.
 
«Αναβάλαμε αυτήν τη στιγμή εδώ και εβδομάδες, αλλά τώρα φτάσαμε στο όριο», κατέληξε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ