{ Life }

Αυτές είναι οι 10 τοπ σαμπάνιες για το ρεβεγιόν σας και όχι μόνο.

Με βάση τις αναζητήσεις στο wine-searcher.com


Κατηγορίες: Γεύσεις

Αυτές είναι οι 10 τοπ σαμπάνιες για το ρεβεγιόν σας και όχι μόνο.Αυτές είναι οι 10 σαμπάνιες με την μεγαλύτερη ζήτηση στον κόσμο

Η Champagne είναι συνώνυμo με την χλιδή και την έφεση στην πολυτέλεια.Κατέχει μια αναμφισβήτητη γοητεία προσελκύοντας τους ένθερμους ''bon vivant''!
Η σαμπάνια είναι εκλεκτός οίνος που παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στη Γαλλία στην περιοχή της Καμπανίας.Τα κύρια σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σαμπάνιας είναι "Pinot Noir", " Chardonnay" και "Pinot Meunier". Σύμφωνα με το νόμο της Σαμπάνιας επιτρέπονται μόνο σταφύλια που καλλιεργούνται σύμφωνα με τους κανόνες ονομασίας σε ειδικά καθορισμένα οικόπεδα εντός της ονομασίας που θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή της σαμπάνιας. 
Το Prosecco και η Cava έχουν κερδίσει έδαφος από την σαμπάνια με βάση τις τιμές, ενώ πλέον και άλλες περιοχές του κόσμου παράγουν εξαιρετικά αφρώδη σε πιο προσιτή τιμή.
Επίσης κάποιοι κακοί τρύγοι σε κακές χρονιές έχουν μειώσει τα αποθέματα των παραγωγών της Champagne και η παραγωγή των  cuvée - των non vintage blend που φέρνουν τα περισσότερα έσοδα στους παραγωγούς  - είναι στάσιμη.
 
Οι αναζητήσεις για τις Moët, όπως και οι περισσότερες αναζητήσεις της Champagne, κορυφώνονται τον Δεκέμβριο, καθώς οι γιορτές κάνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται περισσότερο τα αφρώδη. 
Τα prestige cuvées όμως ανεβαίνουν. Ξεπερνούν τα όριά τους, υποδηλώνοντας ότι ο καταναλωτής μεταβάλλεται σταδιακά σε μια φιλοσοφία "drink better". Αυτό είναι καλό για τα ακριβά εμπορικά σήματα, φυσικά, αλλά σίγουρα προβληματίζει ακόμα και τους μεγαλύτερους οίκους, πόσο μάλον τους μικρούς καλλιεργητές.
 
1. Dom Pérignon Brut
 
Η Dom είναι η αιώνα συμπάθεια μεταξύ των χρηστών του Wine-Searcher (ειδικά στις ΗΠΑ), οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τη βλέπουμε ξανά στην κορυφή των διαγραμμάτων. Το μόνο ερώτημα που προκύπτει ίσως είναι το αν μπορεί ποτέ να αντικατασταθεί στο μυαλό των καταναλωτών καθώς θεωρείται η πιο αγαπημένη σαμπάνια του κόσμου;
 
2. Louis Roederer Cristal Brut
 
Ένα ακόμα δημοφιλές αφρώδες, από τους τσάρους του 19ου αιώνα έως τους ράπερ στις αρχές του 21ου αιώνα. Ένα από τα κρασιά με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στον κατάλογο (συνολική βαθμολογία κριτικής είναι 94), με μια μέση τιμή που θα ταιριάξει στα $ 257.
 
3. Krug Brut
 
Φυσικά ο κατάλογος δεν θα μπορούσε να μην περιέχει Krug. Αυτή η standard Krug, παραμένει ταυτόσημη με  την αριστεία και την πολυτέλεια και είναι ένα από τα έξι κρασιά του ομίλου LVMH που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.
 
4. Salón Cuvée S Le Mesnil Blanc de Blancs
 
Μέρος του ομίλου Laurent-Perrier, η Salon είναι δημοφιλής στους χρήστες του wine searcher από τότε που το Wine-Searcher ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Φτιαγμένη με σταφύλια από grand cru αμπελώνα της Champagne, φέρει συνολική βαθμολογία 95 και μέση τιμή 617 δολαρίων.
 
5. Moët & Chandon Brut
 
Μια θέση κάτω από την τελευταία λίστα, αυτό το κρασί είναι πανταχού παρόν, τόσο, που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για να μετρήσουμε συγκριτικά, πόσο ακριβές είναι διαφορετικές αγορές. Ένα γνήσιο μπουκάλι αναφοράς!
 
6. Bollinger La Grande Année Brut
 
Αυτός ο οίνος ανέβηκε στην 10η θέση στον κατάλογο των 20 κορυφαίων κρασιών του 2017. Η αγαπημένη σαμπάνια του James Bond κοστίζει κατά μέσο όρο $ 119, κάτι που είναι αρκετά καλό.
 
7. Dom Pérignon Rosé
 
Εκτοπίστηκε από τη Bolly. Αυτή η ροζέ έκδοση του κορυφαίου μας κρασιού είναι σχεδόν δύο φορές πιο ακριβή ($ 342 κατά μέσο όρο έναντι $ 189 για την brut), αλλά αυτό το αντισταθμίζει με τη βαθμολογία που είναι 3 πόντους πιο πάνω ( 94-91). Το ασυνήθιστο με την Dom Pérignon Rosé -σε σχέση με τις άλλες σαμπάνιες-, είναι ότι η ζήτησή της κορυφώνεται τόσο το καλοκαίρι όσο και  το Δεκέμβριο.
 
8. Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs Brut
 
Το δεύτερο από τα τρία κρασιά τύπου blanc de blancs στον κατάλογο αυτό είναι ίσως η καλύτερη επιλογή όταν πρόκειται για την σχέση ποιότητας-τιμής. Έχει συνολική βαθμολογία 94 και μέση τιμή $ 156.
 
9. Krug de Mesnil Blanc de Blancs
 
Το κορυφαίο cuvee της Krug de Mesnil Blanc de Blancs δεν είχε μπει στο top 10 στην τελευταία μας λίστα, αλλά βελτίωσε σταθερά την κατάταξή του τα τελευταία δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχει $ 1204 μέση τιμή . Ένα άλλο κρασί που φτάνει στο peak της αναζήτησης το καλοκαίρι.
 
10. Veuve Clicquot Ponsardin Brut
 
Aυτή η σαμπάνια έπεσε δυο θέσεις κάτω από το 2017 αλλά η Veuve εξακολουθεί να βρίσκεται στις 10 πιο περιζήτητες Champagnes.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ