{ Τελευταία νέα }

Από διφθερίτιδα πέθανε ο 8χρονος στο Νοσοκομείο Παίδων σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Από διφθερίτιδα πέθανε ο 8χρονος στο Νοσοκομείο Παίδων σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεωνΤα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από δείγμα που εστάλη στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο  θάνατος του  παιδιού από διφθερίτιδα επιβεβαιώθηκε. Απεδείχθη επίσημα ότι το 8χρονο άτυχο αγόρι που έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα, πέθανε από τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας.
 
Στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου νοσηλευόταν το άτυχο παιδί, δύο εργαστηριακές εξετάσεις είχαν δείξει ότι το παιδί ήταν φορέας του βακτηρίου της διφθερίτιδας.
 
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ):
 
«Σήμερα Πέμπτη 5.12.2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις.
Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας».
Ο ΕΟΔΥ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό, τονίζει «τη σημασία του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες για τη διφθερίτιδα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ