{ }

Απεργούν σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου οι καθηγητές φροντιστηρίων στη Θεσσαλονίκη


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Απεργούν σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου οι καθηγητές φροντιστηρίων στη ΘεσσαλονίκηΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας - απεργία έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου στις 10.30π.μ. στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ).

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - απεργία έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου στις 10.30π.μ. στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ).
 
Η διαμαρτυρία αφορά συζήτηση που θα διεξαχθείστο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την προσφυγή που έχει καταθέσει η ομοσπονδία των φροντιστηριαρχών (ΟΕΦΕ), με την οποία απαιτούν οι εργαζόμενοι καθηγητές στα φροντιστήρια να αμείβονται με ωρομίσθιο 2,9 ευρώ καθαρά.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΜΕΘ:
 
Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 19 Μάρτη,ημέρα συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της προσφυγής που έχει καταθέσει η ομοσπονδία των φροντιστηριαρχών (ΟΕΦΕ), με την οποία απαιτούν οι εργαζόμενοι καθηγητές στα φροντιστήρια να αμείβονται με ωρομίσθιο 2,9 ευρώ καθαρά!!!
 
Τα φροντιστήρια είναι εργασιακοί χώροι που κυριαρχεί η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, που δεν καταβάλλονται με το «έτσι θέλω του εργοδότη» τα δώρα, οι άδειες και τα επιδόματα και που κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι τους θερινούς μήνες έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την ανασφάλεια.
 
Στο επιβαρυμένο αυτό περιβάλλον εργασίας, οι φροντιστηριάρχες με το ξέσπασμα της κρίσης και εκμεταλλευόμενοι τα Μνημόνια, επέβαλαν μειώσεις στις αποδοχές των καθηγητών που αγγίζουν το 70% (υπέρμετρα δυσανάλογες της πτώσης των διδάκτρων). Το θράσος και η ακόλαστη επιθυμία τους για κερδοφορία, την στιγμή που όλη η κοινωνία υποφέρει, δεν σταματά πουθενά. Προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν την κατάργηση των ρυθμίσεων που ορίζουν το πενιχρό ποσό των 5,5 ευρώ καθαρά ως κατώτατο ωρομίσθιο στους καθηγητές και απαιτούν να γίνειίσο με 2,9 ευρώ!!!
 
Το ΣΜΕΘ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη και χαιρετίζει την συγκέντρωση που διοργανώνει η ΟΙΕΛΕ έξω από το ΣτΕ την ώρα συζήτησης της προσφυγής. Καλούμε όλη την κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα μας και να διαδηλώσει μαζί μας ώστε να βάλουμε φραγμό στην ασυδοσία των εργοδοτών.
 
19 Μάρτη Διαδηλώνουμε
 
Απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30π.μ.
 
Εγνατία με Αγ. Σοφίας
 
Απαιτούμε - παλεύουμε για:
 
- Να απορριφθεί άμεσα η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ.
 
- Κλαδική Σύμβαση στα φροντιστήρια, υποχρεωτική για όλους, με υποχρεωτικές αυξήσεις στους μισθούς και τα ωρομίσθια.
 
- Καμιά ανοχή στη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Να πληρώνονται όλα τα δώρα και τα επιδόματα.
 
- Μετατροπή της σύμβασης εργασίας σε αορίστου χρόνου αυτόματα, μετά από δύο χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη.


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ