{ Υγεία }

Απεβίωσε ο Νικόλαος Σφακιανάκης, ιδρυτής της αντιπροσωπείας Suzuki


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Απεβίωσε ο Νικόλαος Σφακιανάκης, ιδρυτής της αντιπροσωπείας SuzukiΠλήρης ημερών απεβίωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε.

Μια εμβληματική μορφή της αγοράς αυτοκινήτου αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας, ο Νικόλαος Σφακιανάκης, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 98 ετών.
Απεβίωσε από φυσικά αίτια ο ιδρυτής της εταιρείας Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε., Νικόλαος Σφακιανάκης, σε ηλικία 98 ετών.

Πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία με καταγωγή από την Κρήτη, ο οποίος κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στο χώρο της εμπορίας αλλά και της κατασκευής οχημάτων, για περισσότερο από μισό αιώνα. Το όνομά του συνδέθηκε με την εισαγωγή και διάθεση των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Suzuki στην Ελλάδα, αλλά και με την κατασκευή αμαξωμάτων λεωφορείων και αυτοκινήτων.
 
Αυτόφωτος και αποτελεσματικός

Η λαμπρή επιχειρηματική πορεία του Νικόλαου Σφακιανάκη ξεκίνησε το 1960, με τη συμφωνία εισαγωγής και διάθεσης στην Ελλάδα των φορτηγών και λεωφορείων της γερμανικής Bussing. Ταυτόχρονα, δημιουργεί στη Μαγούλα Αττικής την αμαξοποιία με την επωνυμία Bussing Hellas.

Η επιχειρηματική δεινότητα του Νικόλαου Σφακιανάκη δεν σταματά ωστόσο εκεί. Το 1967 είναι ο πρώτος στην Ευρώπη που αντιλαμβάνεται τη δυναμική εξάπλωσης των ιαπωνικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων της Suzuki στη χώρα μας.

Ο Νικόλαος Σφακιανάκης δεν σταματά ποτέ να αναπτύσσει τον όμιλο των εταιρειών που έχει δημιουργήσει και τη δεκαετία του '70 επεκτείνεται με την εξαγορά της Hino Motor Hellas. Κομβικό σημείο στην εξέλιξη της εταιρείας του, η οποία εν τω μεταξύ έχει μετονομαστεί σε Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε., είναι η εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Αθήνας το 1997.

Σήμερα ο Όμιλος Εταιρειών Σφακιανάκη έχει δημιουργήσει, εκτός από την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Suzuki στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, πολλές παράλληλες δραστηριότητες όπως λιανική πώληση καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, υπηρεσίες μακροχρόνιας και βραχυχρόνιας μίσθωσης, ασφάλισης οχημάτων και εμπορίας ανταλλακτικών.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ