{ Τελευταία νέα }

Αντικαπνιστική ''εκστρατεία'': Πρόστιμα 6.000 ευρώ σε λέσχες καπνιστών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Τι ανέφερε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Αντικαπνιστική ''εκστρατεία'': Πρόστιμα 6.000 ευρώ σε λέσχες καπνιστών σε Θεσσαλονίκη και ΑθήναΠρόστιμα 6.000 ευρώ σε λέσχες καπνιστών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης έκανε γνωστό ότι την Κυριακή 19 Ιανουαρίου έπεσε η πρώτη ''καμπάνα''...σε λέσχη καπνιστών στη Θεσσαλονίκη.
 
Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μπίνης έκανε λόγο για «ζημιά σε συναδέλφους τους» και «αθέμιτο ανταγωνισμό» αναφορικά με όσους προχωρούν σε ίδρυση λεσχών για καπνιστές.
 
Ο κ.Μπίνης  ανέφερε ότι «οι λέσχες καπνιστών δεν είναι παρά σωματεία του κοινού δικαίου με τη διαφορά ότι τα μέλη τους συναντώνται για να πίνουν καφέ και να καπνίζουν. Πρόκειται για εικονικά σωματεία με μόνο σκοπό την παράκαμψη του αντικαπνιστικού νόμου καθώς δεν θα πληρώσουν φόρο και δεν θα σεβαστουν τη νομοθεσία». «Σε ένα σωματείο δεν κόβεις αποδείξεις και δεν μπορείς να έχεις υπαλλήλους» διευκρίνισε ο διοικητής της Αρχής, λέγοντας ότι «στους πελάτες θα κόβουν απόδειξη συνδρομής μέλους και όχι την κανονική απόδειξη ενώ δασκαλεύουν τους υπαλλήλους να λένε ότι είναι εθελοντές αν υπάρξει έλεγχος». Στη συνέχεια τόνισε ότι το Σάββατο επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 ευρώ σε λέσχη καπνιστών στην Αθήνα και παρόμοιο πρόστιμο την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.
«Πρόκειται για κλασσικά καταστήματα καφετέριες, μπαρ, ρεστοράν, ταχυφαγεία τα οποία φρονούν με τη συμβολή ειδικών ότι θα κάνουν το πατάρι τους ή ένα μέρος του εμβαδού τους σωματείο καπνιστών και έτσι θα κοροιδέψουν τον ελεγκτικό μηχανισμό και τους συναδέλφους τους» είπε ο κ. Μπίνης.
Επανέλαβε, ότι «εμείς στο σύστημα σχεδιασμού των ελέγχων προτάσσουμε με ειδικά κριτήρια όσους εμφανίζουν λέσχες καπνιστών». Τόνισε ότι οι έλεγχοι γίνονται σε όλες τις πλευρές καθώς και ότι στα 15μελη κλιμάκια που έκαναν ελέγχους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμμετείχαν τρεις υπάλληλοι της εθνικής αρχής διαφάνειας, δύο του σώματος επιθεώρησης εργασίας, πέντε της οικονομικής αστυνομίας και έξι της ΕΛΑΣ.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ