{ Τελευταία νέα }

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Τα μέτρα που βρίσκονται στη ατζέντα και οι προτάσεις των λοιμοξιολόγων


Κατηγορίες: Ελλάδα

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Τα μέτρα που βρίσκονται στη ατζέντα και οι προτάσεις των λοιμοξιολόγωνΝέα μέτρα θα ανακοινώσει σήμερα 30/10 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό διάγγελμα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 
Οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού θα ληφθούν με βάση τα μέτρα που θα αποφασιστούν κατά την αποψινή τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων αλλά και τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι καμπανάκι έκρουσε για ακόμα μια φορά και η έκθεση του ΕΟΔΥ που εχθές κατέγραψε 1.211 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 12 θανάτους
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός είναι τα εξής: 
 
- Χρήση μάσκας παντού 
 
- Μείωση ωραρίου εστιατορίων καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:30 ή στις 22:00
 
- Aπαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις 5.00 το πρωί
 
- Χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν καθόμαστε. Η μάσκα θα αφαιρείτε μόνο στο τραπέζι που τρώμε.
 
- Η υποχρεωτική τηλεργασία παρατείνεται μέχρι 30 Νοεμβρίου τουλάχιστον, αλλά το ποσοστό παραμένει στο 40%
Στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η Αττική και η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι αυτό και θα υπάρξει ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών
 
Σημειώνεται ότι οι αντοχές του συστήματος Υγείας κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα αρχίζουν να δοκιμάζονται με τους διασωληνωμένους να φτάνουν τους 114. 
Τέλος έγινε γνωστό ότι οι ηγέτες της ΕΕ δεσμεύτηκαν για τη διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων εμβολίων, που θα πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας. Ολα τα κράτη θα λάβουν εμβόλια την ίδια χρονική στιγμή σε αναλογία με τον πληθυσμό τους. 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ