{ Τελευταία νέα }

Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο: Ηλεκτρονική ψηφοφορία για την προκήρυξη απεργίας


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο: Ηλεκτρονική ψηφοφορία για την προκήρυξη απεργίαςΤο υπουργείο Εργασίας προωθεί την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη διεξαγωγή απεργίας

Το υπουργείο Εργασίας προωθεί μία σειρά αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο και κυρίως την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη διεξαγωγή απεργίας.   

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή», το υπουργείο σχεδιάζει να θεσμοθετηθεί δυνατότητα ηλεκτρονικής, εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, για την επιλογή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων σε σωματείο ή οργάνωση, αλλά και για την προκήρυξη απεργίας.   

Πηγές από το υπουργείο Εργασίας που επικαλείται η εφημερίδα, εξηγούν πως δεν θα αλλάξει η διάταξη που πέρασε το 2018 - υπό την πίεση της τρόικας - και προβλέπει την παρουσία του 50+1% των οικονομικά ενεργών μελών μιας πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στη γενική συνέλευση, ώστε να τεκμαίρεται απαρτία και να ληφθεί έγκυρη απόφαση για απεργία. 

Αυτό που θα προστεθεί όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η δυνατότητα συμμετοχής μελών εξ αποστάσεως, μέσω ηλεκτρονικής ψήφου. Παράλληλα εντάσσεται ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ηλεκτρονικού συνδικαλιστικού μητρώου.    

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ