{ Εκδηλώσεις }

ΑΚΥΡΩΣΗ: Παραδοσιακά κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα στην Καλαμαριά


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

ΑΚΥΡΩΣΗ: Παραδοσιακά κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα στην Καλαμαριά
Δωρεάν

Χώρος: Πλαζ Αρετσούς
Διεύθυνση: Πλαζ, Καλαμαριά, 55110
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Πλαζ Αρετσούς
Τιμή: από 0.00

Πότε: 02/03/2020
Ώρα έναρξης: 11:00

Ο Δήμος Καλαμαριάς ετοιμάζει πλούσιο παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα, την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020

Ο Δήμος Καλαμαριάς ετοιμάζει πλούσιο παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα, την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020. Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στην πόλη, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να απολαύσουν παραδοσιακές μουσικές, σαρακοστιανές γεύσεις και οικογενειακές εξορμήσεις, αν κατηφορίσουν στην πλαζ Αρετσούς, ή μεταβούν στον ανοιχτό χώρο των πρώην Καπναποθηκών, ενώ μικρά και μεγάλα παιδιά θα μπορέσουν να επιδοθούν στο πέταγμα του χαρταετού. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 11.30 το πρωί και θα κρατήσουν μέχρι αργά το μεσημέρι.

Σαρακοστιανά εδέσματα, φασόλια πιάζ, χαλβά, ταραμά, τουρσιά και κρασί μαζί με λαγάνες, θα απλωθούν στα δύο μεγάλα υπαίθρια τραπέζια και θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν, όλοι όσοι βρεθούν εκείνη τη μέρα στην Καλαμαριά, έτσι όπως το απαιτεί άλλωστε και η παράδοση.

Παράλληλα οι δύο χώροι θα πλημμυρίσουν με καλή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια που υπόσχονται να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.

Στο χώρο της πλαζ Αρετσούς στο τραγούδι θα είναι η Ελένη Λεοντάκη, ο Γιώργος Ψάλτης στο βιολί και το τραγούδι, ο Παναγιώτης Ελληνίδης στο κλαρίνο, ο Γιάννης Καρακαλπακίδης στο λαούτο, ο Φοίβος Αποστολίδης στα κρουστά και ο Πόλυς Εφραιμίδης στην ποντιακή λύρα.

Στο χώρο των καπναποθηκών, που η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Αγία Παρασκευή» και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ν. Κρήνης «Μπουμπουλίνα», θα τραγουδήσουν ο Γιάννης Βολίκας και η Ευγενία Μαυρομάτη, ο Αστέριος Τράκας θα είναι στο βιολί, ο Γιάννης Δανίτσας στο κλαρίνο, ο Δημήτρης Μυλωνάς στο λαούτο και ο Σπύρος Τζιάτζιος στα κρουστά.

Παραπονεμένοι όμως δεν πρόκειται να μείνουν και οι μικροί φίλοι στους οποίους θα μοιραστούν πολύχρωμοι χαρταετοί, καθώς οι χώροι ενδείκνυται για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πέταγμα.

Σημειώνεται ότι στους δύο χώρους θα υπάρχει Υγειονομική κάλυψη, στην πλαζ από την Ομάδα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Δήμου Καλαμαριάς και στις καπναποθήκες από την ομάδα USAR.

 

ΑΚΥΡΩΣΗ

Ο Δήμος Καλαμαριάς, μετά την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, λόγω του κοροναϊού, ακυρώνει για προληπτικούς λόγους, όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σε δύο σημεία της Καλαμαριάς, στην πλαζ Αρετσούς και στο χώρο των πρώην Καπναποθηκών.

Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε εγρήγορση και είναι έτοιμος να συνδράμει, εάν χρειαστεί, στην υλοποίηση των μέτρων προστασίας που σχεδιάζουν τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Πολιτείας


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ