{ Υγεία }

Αιδηψός: Αρνητικά τα 80 από τα 87 τεστ – Χειροκροτήματα από τους Σέρβους τουρίστες


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Αιδηψός: Αρνητικά τα 80 από τα 87 τεστ – Χειροκροτήματα από τους Σέρβους τουρίστεςΑπό τα 87 δείγματα που ελέγχθησαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για κορωνοϊό είναι αρνητικά τα 80.

Το καλύτερο σενάριο φαίνεται πως επικρατεί στην Αιδηψό (Συναγερμός στην Αιδηψό - Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον κορωνοϊό), καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ αρνητικά είναι τα 80 από τα 87 τεστ κορονοϊού που έγιναν σε Σέρβους τουρίστες στην Αιδηψό.
Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν στο άκουσμα της θετικής αυτής είδησης τουρίστες από τη Σερβία από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου τους. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξηγούσαν νωρίτερα ότι δεν ήθελαν με τίποτα να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα.

Εκκρεμεί η εξέταση επτά ακόμη δειγμάτων.
Όσοι βρεθούν θετικοί θα πρέπει να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ οι αρνητικοί αν είναι στις κοντινές επαφές θα πρέπει να παραμείνουν λίγες μέρες σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα σε οικειοθελή υγειονομικό αποκλεισμό παραμένει και ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον 50χρονο Σέρβο και τη σύζυγό του, οι οποίοι διαπιστώθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. «Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα μεγάλης ανησυχίας, εφόσον τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και εννοώ εγώ φόραγα μάσκα, αυτοί φόραγαν μάσκα», ανέφερε στο OPEN TV ο οδηγός ταξί, Γιώργος Καραμήτρος.

Ωστόσο, οι επικρίσεις για τον χειρισμό των έπειτα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν έχουν κοπάσει. Ωστόσο, το ασυμπτωματικό ζευγάρι των Σέρβων μετακινήθηκε από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας μέχρι το νοσοκομείο της Λαμίας με ferry boat και ταξί. Το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας αποδίδει την υγειονομικά παράδοξη διακομιδή στις οδηγίες που έδωσε τηλεφωνικά ο ΕΟΔΥ για μετακίνηση με ιδιωτικό μέσο. «Επαφίομαι στο τι θα μας πει ο ΕΟΔΥ, ότι μας πουν από κει μέσα με το τηλέφωνο, το οποίο φαντάζομαι ότι καταγράφονται οι κλήσεις και μαγνητοφωνούνται ότι αυτό είναι θέσφατο. Δεν τους στείλαμε ταξί εμείς. Μείναμε με την εντύπωση ότι όπως μας είπαν ότι θα πηγαίναν με δικό τους μέσο», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο διοικητής του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, Ξενοφών Αποστολόπουλος.

Από την περιοχή 87 δείγματα έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ για να διαπιστωθεί αν είναι θετικά στον κορονοϊό με τα 80 από αυτά να μην είναι. Την ίδια στιγμή, πάντως, οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ συνεχίζουν την ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών που νοσηλεύονται σε ήπια κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας. «Σήμερα εμφανίζει καλύτερη κλινική εικόνα ο σύζυγος και εμφανίζει κάποια ήπια συμπτώματα η γυναίκα», σημειώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέας Κολοκυθάς.

Το Σύστημα Ελέγχου και Αμεσης Ιχνηλάτησης που εφαρμόζεται ως τώρα στις πύλες της χώρας δείχνει ότι κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου έγιναν 31169 τεστ, 100 βρέθηκαν θετικά, δηλαδή μόλις το 0,3%.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ