{ Εκδηλώσεις }

Αφιέρωμα στη Τζούντυ Γκάρλαντ στο Ηχόραμα της ΔΕΘ


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Αφιέρωμα στη Τζούντυ Γκάρλαντ στο Ηχόραμα της ΔΕΘ
Δωρεάν

Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Τζούντυ Γκάρλαντ
Πότε: 06/01/2020
Ώρα έναρξης: 20:00

Αφιέρωμα στη Τζούντυ Γκάρλαντ στο Ηχόραμα της ΔΕΘ

Στο πλαίσιο των μουσικών προγραμμάτων «Ηχόραμα» της ΔΕΘ το τρίτο αφιέρωμα έχει ως θέμα την κορυφαία ηθοποιό των μιούζικαλ στις δεκαετίες του '40 και '50  και τραγουδίστρια με εκπληκτική φωνή, έκταση και αντοχή Τζούντυ Γκάρλαντ, της οποίας η ζωή έγινε πρόσφατα ταινία με τίτλο «Τζούντυ», που προβλήθηκε και στην Ελλάδα.

ΤΖΟΥΝΤΥ ΓΚΑΡΛΑΝΤ ΣΤΟ «ΗΧΟΡΑΜΑ» ΤΗΣ ΔΕΘ
Το αφιέρωμα θα προβληθεί την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, στις 8 μμ, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Θα υπάρξει σύντομη εισήγηση από τον δημοσιόγραφο Λευτέρη Κογκαλίδη.

Η Γκάρλαντ στο διάρκειας 80 λεπτών πρόγραμμα τραγουδά ντουέτο σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές με τους Frank Sinatra, Dean Martin, Bobby Darin, Peggy Lee Barbra Streisand, Count Basie, Mel Torme, Lena Horne, Ethel Merman, Tony Bennett, Jack Jones, Mickey Rooney, Vic Damone, Liza Minnelli.Συνολικά ερμηνεύει 13 τραγούδια και έξι medley.
Η Γκάρλαντ έγινε γνωστή σε ηλικία 14 χρόνων χάρη στον Μάγο του Οζ, του 1939 όπου το τραγούδι της Over the rainbow κέρδισε το βραβείο Όσκαρ. Η καλλιτέχνις (1922-69) παντρεύτηκε πέντε φορές. Μεταξύ των συζύγων της ήταν ο διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης David Rose και ο κορυφαίος σκηνοθέτης των μιούζικαλ Vincente Minnelli.
Απέκτησε δύο κόρες την Liza Minnelli και την Lorna Luft.

Θα προηγηθεί ο κύκλος  μουσικά «ορντέβρ»,  πέντε βίντεο κλιπ σπάνιων, ξεχασμένων τραγουδιών και σκηνών από τον κινηματογράφο.  
Θα είναι ελεύθερη η είσοδος των Ι.Χ. από την Πύλη Εμπορίου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και δωρεάν η στάθμευση.
Η αίθουσα «Αιμιλιος Ριαδης» βρίσκεται πάνω από την Εθνική Τράπεζα, σε απόσταση 50 μέετρων από την Πύλη Εμπορίου. Λειτουργεί και ανελκυστήρας  για τον πρώτο όροφο.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ